bøf
Aftensmad

Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs

af Camilla Zarah Lawes 24. august 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 34: Ugens tirsdagsopskrift er bøf med chili, stegte bønner og ris med majs. Få opskriften her

Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs til 4 personer

En lækker, stærk bøf med sprøde bønner og blide ris er skøn aftensmad, der mætter godt. Brug friske majskerner fra kolber til rissalaten. Tid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL BØF 4 oksebøffer, f.eks. entrecote 25 g smør til stegning 1 frisk rød chili salt og friskkværnet peber   STEGTE BØNNER 300 g friske grønne bønner 2 fed hvidløg 1 skalotteløg 1 spsk. solsikkeolie til  stegning   RIS MED MAJS 3 dl jasminris 2 friske majskolber salt  

Opskrift - sådan laver du bøf med chili, stegte bønner og ris med majs

  1. Ris med majs: Kog risene efter anvisningen på pakken. Pil blade og tråde af majskolberne, og læg kolberne i en gryde med spilkogende saltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra, skær majskernerne af kolberne med en skarp kniv, og vend dem med de kogte ris.   2. Bøf: Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en tør pande, til kanten er gylden og sprød. Læg bøfferne ned, tilsæt smør, og steg dem i 2-4 minutter på hver side, alt efter hvor tykke bøfferne er, og hvor røde de ønskes. Skyl og halvér chilien, fjern kernerne, og skær chilien i små tern. Tag bøfferne af panden, gem stegesmørret, og krydr bøffen med chilitern, salt og peber.   3. Stegte bønner: Skyl og nip bønnerne. Pil hvidløg og skalotteløg, og hak begge dele fint. Steg de 2 slags løg i olie på en pande. Tilsæt bønnerne, når løgene er lysebrune, og lad dem stege med i 4-5 minutter.   4. Anret bøfferne med lidt af stegesmørret, og servér den saftige bøf med stegte bønner og en skål ris med majs.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat - Få opskriften her

Onsdag: Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter - Få opskriften her

Torsdag: Grillede koteletter med couscous og persillesalat - Få opskriften her

Fredag: Kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler- Få opskriften her