Beef Wellington
Aftensmad

Beef Wellington med svampesauce

af Timm Vladimir 31. oktober 2019
Foto: Columbus Leth
Der er ikke meget, der slår Beef Wellington, der er oksemørbrad indbagt i butterdej. Retten er oplagt til at kræse med for dine middagsgæster. Her får du opskriften på Beef Wellington med svampesauce.
23 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g oksemørbrad (gerne Chateaubriand)
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • 300 g brune champignoner
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 stilke frisk timian
  • 30 g smør til stegning
  • 6 skiver parmaskinke eller serranoskinke
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æggeblomme

Svampesauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g tørrede svampe (f.eks. Karl Johan)
  • 5 stilke frisk rosmarin
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl kalvefond
  • 50 g koldt smør
  • Salt og peber

Til servering:

  • Blandet grøn salat
  • Evt. friske brombær

 

Opskrift - sådan laver du Beef Wellington med svampesauce:

 

  1. Brun oksekødet grundigt af på en pande med lidt olie. Pensl med sennep, og krydr med salt og peber.
  2. Rens champignonerne, og hak dem helt fint.
  3. Pil og hak løg og hvidløg, og hak timian fint.
  4. Steg champignoner, løg, hvidløg og timian i lidt smør på en pande, til al væsken er fordampet. Det tager cirka 10 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Læg skinkeskiverne på et stykke husholdningsfilm, og fordel de stegte svampe ovenpå i et tyndt lag.
  7. Læg mørbraden i den ene ende af skinkeskiverne, og rul skinken omkring.
  8. Rul butterdejen ud på bordet, så den passer til mørbraden, og rul den omkring. Pensl butterdejen med æggeblomme.
  9. Dekorér butterdejen med en kniv i det mønster, dine evner rækker til.
  10. Bag mørbraden i ovnen i 23 minutter, til den har en kernetemperatur på 54-55°.
  11. Lad den trække 10 minutter, før den skæres.

 

PRØV OGSÅ: Oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel

SVAMPESAUCE

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Svits løg, hvidløg, tørrede svampe og rosmarin på en pande i lidt olie.
  3. Hæld rødvin over, og lad det koge stille og roligt ind, til væsken er ca. halveret.
  4. Hæld fond over, og lad det igen koge ind til ca. halvdelen.
  5. Sigt svampe og løg fra, og rør det kolde smør i saucen lidt efter lidt, til saucen er jævn.
  6. Smag til med salt og peber, og servér saucen med det samme til den indbagte oksemørbrad og en god salat.
  7. Pynt evt. med friske brombær.