

BBQ-spareribs med søde kartofler
DET SKAL DU BRUGE
- 3 kg kamben
MARINADE
- 1 dl brun farin
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. tørret oregano
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. cayennepeber
SØDE KARTOFLER
- 600 g søde kartofler
- olivenolie
- salt
BBQ-SAUCE
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 5 dl ketchup (f.eks. Heinz)
- 300 g brun farin
GRØN SALAT
- 300 g blandede
- salatblade
- 100 g blommetomater
- 1 salatløg
DRESSING
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
De søde kartofler er ikke så almindelige herhjemme, men i USA spiser man dem ofte. De fås i større supermarkeder.
1. Marinade: Bland farin, salt, oregano, presset hvidløg og cayennepeber, og fordel det på kambenene. Lad dem marinere i mindst 2 timer.
2. Søde kartofler: Skrub de søde kartofler, og skær dem i grove stænger. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 45-60 minutter.
3. BBQ-sauce: Pil og hak løg og hvidløg. Kog dem med ketchup og brun farin i en lille gryde i ca. 5 minutter.
4. Smør BBQ-saucen på spareribsene, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 160° i ca. 1 time og 15 minutter.
5. Grøn salat: Skyl salat og tomater. Halvér tomaterne. Bland salat og tomater med løg skåret i tynde skiver.
6. Dressing: Bland hakket hvidløg med de øvrige ingredienser, og hæld det over salaten.
7. Varm evt. kartoflerne i ovnen inden servering.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Miniburgere med bacon og avocado – Få opskriften her
Makaroni med ost og tomatsauce – Få opskriften her
Waldorfsalat med vindruer, valnødder og bladselleri – Få opskriften her