Barbecue-laks med ris og mangosalsa
Aftensmad

Barbecue-laks med ris og mangosalsa

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. februar 2020
foto Columbus Leth
Kombination af krydret fisk og frisk stærk salsa er en sikker vinder på middagsbordet. Her får du opskriften på barbecue-laks med ris og mangosalsa.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 600 g fersk laksefilet
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie

MANGOSALSA:

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 rødløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 tsk. flydende honning
  • Salt og peber

TILBEHØR:

  • 4 dl ris (f.eks. basmatiris)

Opskrift - sådan laver du barbecue-laks med ris og mangosalsa:

  Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på emballagen.   Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Rør brun farin, røget paprika, løgpulver, chili, salt og olie sammen i en skål til en tyk marinade, og smør marinaden ud på laksefileterne. Bag laksefileterne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennemstegte, og kødet deler sig i flager.   Mangosalsa: Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i tern. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil rødløget, og hak rødløg og chili fint. Hak koriander groft. Vend mango, avocado, rødløg, chili og koriander sammen i en skål, dryp med limesaft og honning, og krydr med salt og peber.   Servering: Fordel de kogte ris i skåle eller dybe tallerkener. Pluk laksen i mindre stykker, og anret den oven på risene sammen med mangosalsa. Servér straks.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

Tirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronier
Onsdag: Mexicanske oksekødstærter med chili og creme fraiche
Torsdag: Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola
Fredag: Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld