Opskrift på bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing
Mad

Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing

19. december 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck
Beregn to søde kartofler af medium størrelse pr. person. Så bliver alle mætte og glade! Her får du opskriften på bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing.
1 t og 30 min4 personer

Det skal du bruge

  • 8 søde kartofler (ca. 1,2 kg i alt)
  • 1 løg
  • 100 g frisk babyspinat
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Tahindressing:

  • 125 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. Tahin
  • Salt
  • Evt. 1-2 spsk. mælk

Til servering:

  • 40 g pinjekerner
  • 1 granatæble

Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing

  1. Tænd ovnen på 200°. Skær et kryds ned i hver kartoffel, og pak dem ind i alufolie hver for sig.
  2. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er gennembagte.
  3. Pil og hak løget. Skyl og tør spinaten. Dræn kikærterne for vand. Steg løget i olie på en pande i 2-3 minutter. Tilsæt kikærter, spidskommen, kanel og chili, og steg videre i 2-3 minutter.
  4. Vend spinaten i, og tag straks panden fra varmen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Tahindressing: Rør yoghurt og tahin sammen, og smag til med salt. Rør evt. lidt mælk i dressingen, hvis du ønsker den mere tyndtflydende.
  6. Servering: Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Pak de bagte kartofler ud, og tryk let på dem, så de åbner sig.
  7. Fyld kartoflerne med kikærteblandingen, dryp med tahindressing, og drys med granatæblekerner og pinjekerner.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også