Aftensmad

Bagt torsk på braiseret fennikel og hollandaise

af Tilde Maarbjerg 15. august 2011
Foto: Sif Meincke
Thilde Maarbjerg har forvandlet sin passion for vin til sin profession. I dag er hun blandt Danmarks dygtigste vintjenere. Her får du en skøn opskrift med bagt torsk og forslag til perfekt vin til

Thilde anbefaler at servere Dog Point Chardonnay, Marlborough, New Zealand til Bagt torsk på braiseret fennikel og hollandaise med hasselnødder og kørvel

Til 4 personerIngredienser:4 stk. 200g. torskefilet med skind2 fennikel1 bdt. kørvel200g. smør10 æggeblommer100g hasselnødder½ citron

Tilbehør: evt. nye kartofler vendt i smør, dild og kørvel

Fremgangsmåde:Torsken saltes let og stilles på køl i cirka to timer

Fennikel skæres i to halve på langs, tag en bred gryde med låg der kan gå i ovnen, kom oliven olie i gryden, og tænd på lav blus. Kom fennikel i gryden med skærefladen ned af, lad det stå og stege stille og roligt i ca. 10 - 12 min. under låg gerne med lidt salt, peber og hvidløg.

Æggeblommerne legeres med salt og citron saft, over svag varm til de er helt stive, monter med klaret smør stille og roligt,smag til med salt, peber og citronsaft, rist hasselnødderne på panden ved mellem varme til de er helt gyldne, hak dem groft og kom dem i saucen, hak kørvel groft og kom også det i saucen, smag til igen.

Torsken bages ved 100 grader i 12-14 min. Den skal være glasklar i kernen. Træk skindet af og server som på billedet.

RELEVANTE LINKS

Sommerlig laksetærte