bagt torsk hovedret
Aftensmad

Bagt torsk og maste kartofler med bacon

af Marie Melchior 14. november 2021
Udgivet første gang d. 20. juli 2015 Foto: Line Falck
Madplan for uge 29: Ugens torsdagsopskrift er bagt torsk og maste kartofler med bacon. Få opskriften her.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g torskefilet
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af 1 citron

MASTE KARTOFLER

  • 700 g kartofler
  • 1 lille bundt dild
  • 3 lille bundt purløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 200 g bacon

Opskrift - Sådan laver du bagt torsk og maste kartofler med bacon

  1. Maste kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Mas de kogte kartofler let med en gaffel i en skål. Hak dild og purløg fint. Rør kartoflerne sammen med dild, purløg og olie, og krydr med salt og peber.
  2. Tænd ovnen på 200°. Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over. Bag fisken i ovnen i ca. 8 minutter.
  3. Servering: Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en pande. Drys de lune bacontern over kartoflerne, og servér med den bagte fisk.