Aftensmad

Bagt torsk og maste kartofler med bacon

af Marie Melchior 20. juli 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 29: Ugens torsdagsopskrift er bagt torsk og maste kartofler med bacon. Få opskriften her

Bagt torsk og maste kartofler med bacon til 4 personer

Når kartoflerne mases og krydres med urter og olivenolie, optager de masser af smag og bliver på én gang både bløde og sprøde.    Tid: 40 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 800 g torskefilet 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber saft af 1 citron   MASTE KARTOFLER 700 g kartofler 1 lille bundt dild 3 lille bundt purløg 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 200 g bacon  

Opskrift - sådan laver du bagt torsk og maste kartofler med bacon

  1. Maste kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Mas de kogte kartofler let med en gaffel i en skål. Hak dild og purløg fint. Rør kartoflerne sammen med dild, purløg og olie, og krydr med salt og peber.   2. Tænd ovnen på 200°. Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over. Bag fisken i ovnen i ca. 8 minutter.   3. Servering: Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en pande. Drys de lune bacontern over kartoflerne, og servér med den bagte fisk.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnkylling med tomat, squash og kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Svinekød i wok med radiser og nudler - Få opskriften her

Onsdag: Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie - Få opskriften her

Fredag: Roastbeef med stegte kartofler og tomat-æble-salat - Få opskriften her