bagt laks
Aftensmad

Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt

af Marie Melchior 21. februar 2022
Foto: Line Falck
Spis ugens fisk sammen med en let syrlig salat, der strutter af sundhed. Her får du opskriften på bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt
4 personer
Tid i alt 30 min

BAGT LAKS

  • 600 g laksefileter
  • saft af 1 rød grapefrugt
  • 4 kviste dild
  • salt og friskkværnet peber

QUINOASALAT

  • 250 g quinoa
  • saft af 1 limefrugt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 rød grapefrugt
  • 200 g frisk babyspinat
  • 2 avocadoer
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • ½ bundt dild

1. Bagt laks: Tænd ovnen på 200°. Læg lakse-fileterne i et ovnfast fad, og dryp med grapesaft. Hak dilden, og drys den over laksefileterne. Krydr med salt og peber, og bag fileterne i ovnen i 10-12 minutter.

 

2. Quinoasalat: Skyl quinoa grundigt i koldt vand i en sigte, og kog den i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra. Vend quinoa sammen med limesaft og olie i en skål. Skær skrællen af grapefrugten; skær frugtkødet i fileter uden hinderne, og vend dem i quinoaen. Skyl og tør spinaten. Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i tynde skiver. Vend spinat og avocado sammen med quinoaen.

 

3. Servering: Anret laks og quinoasalat på tallerkener, og drys laksen med hakket dild.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat - Få opskriften her

Onsdag: Tacos med krydret oksekød og ananassalsa - Få opskriften her

Torsdag: Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris - Få opskriften her

Fredag: Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin - Få opskriften her