Aftensmad

Aubergine i grøn karry

Af Louisa Lorang 28. juni 2021
Ugens tirsdagsopskrift er aubergine i grøn karry. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • fuldkornsris
  • 1 aubergine i terninger
  • lidt olie til stegning
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 20 g ingefær, hakket
  • 1-2 spsk. grøn karrypasta
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl grøntsagsbouillon eller vand
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 2-3 spsk. limesaft
  • 200 g små tomater
  • plukket thaibasilikum

Opskrift - sådan laver du aubergine i grøn karry 

  1. Kog risene.
  2. Brun auberginen i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag den op.
  3. Kom løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i gryden, evt. i lidt ny olie, og lad det varme, til det dufter, men uden at det tager farve.
  4. Tilsæt kokosmælk og bouillon eller vand, og lad det koge i 10 minutter.
  5.  Kom auberginerne tilbage i gryden sammen med fiskesauce, limesaft og tomater.
  6. Smag til, og servér straks med masser af thaibasilikum og kogte ris.

 

TIP: Du kan købe thaibasilikum i de fleste større supermarkeder eller hos din asiatiske købmand, hvor det ofte hedder sød basilikum.