And i øl
Aftensmad

And i øl

17. december 2009
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Klassisk and med skøn marinade af øl

And i øl

TID: 2 timer

Til 4 personer

Prøv flere spændende opskrifter

Det skal du bruge:4 andelårSalt og peberFedtstof til stegning2½ dl bouillon2½ dl krydret øl (fx EgeBryg)1 dl abrikosmarmelade4 æbler2 rødløg100 g friske, frosne tranebær

Tilbehør:150 g puy linser4 dl vand2 tsk bouillonpulver100 g rå rødbede2 spsk olie1 spsk citronsaft50 g tørrede tranebær100 g blandet salat

Tænd ovnen på 200 grader.

Gnid andelårene med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande og brun kødet på alle sider.

Læg kødet i et ovnfast fad. Rør bouillon, øl og marmelade sammen og hæld det over kødet.

Sæt fadet i ovnen.

Vask æblerne og skær dem i kvarte.

Pil løgene og skær dem i kvarte.

Læg æbler, løg og tranebær ned i fadet med ænderne og steg det hele færdigt, så kødet i alt får ca. 1½ time.

Skyl linserne godt og hæld dem i en gryde.

Hæld vand og bouillon i og lad det koge op, skum evt.

Kog linserne møre, det tager ca. 20 min.

De skal stadig have bid.

Hæld koldt vand over og dup linserne tørre.

Skræl rødbeden og skær den i små terninger. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og vend linser, rødbeder og tranebær i.

Skyl salaten og dup den tør.

Vend salaten i linserne lige før servering.

Prøv også: And, røget med rød salat