Aftensmad

Alsacisk salat

af Louise Dandanell Ørsted 28. marts 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Ost er fuld af SMAG, både når du spiser den med brød – og når du kommer den i VARME RETTER, salater eller KAGER. Og der er mange slags at vælge mellem – her har SØNDAGs Louise Dandanell Ørsted taget flere meget forskellige under KÆRLIG BEHANDLING.

Alsacisk salatTID: CA. 15 MIN. 

Det skal du bruge alsacisk salat:

100 g mortadella100 g Comté4 syltede agurker5 stilke persilleBrød

Dressing:

2 spsk olie1 spsk hvidvinseddike1 spsk dijonsennepSukker, salt og peber

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE!

Sådan tilbereder du alsacisk salat:

Rør dressingen sammen og smag godt til med sukker, salt og peber.

Skær mortadella, Comté og agurker i tynde strimler.

Pluk bladene af persillen.

Vend kød, ost og agurk i dressingen og pynt med persille.

Server brød til.

COMTÉ...

er en fransk komælksost med en pikant, nøddeagtig smag. Indbydende med lysegul farve og flot, fast konsistens.

Andre retter med ost:

Alcasisk salat med comté-ost

Kartoffelsuppe med blå ost

Kalkun med ricottafyld

TILBEHØR OG DESSERT

Butterdejsstænger

Lynsnegle med gedeost

Ostekage med blåbær