ugens maplan
Aftensmad

All-in-one-kylling med peberfrugt

Af Louisa Lorang 28. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er all-in-one-kylling med peberfrugt. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 kylling
  • olivenolie
  • salt
  • 1 kg små kartofler
  • 2 rødløg i både
  • 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
  • 6 fed hvidløg i skiver
  • 1 økologisk citron i tykke skiver
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. cayenne

Tilbehør

  • salat
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du all-in-one-kylling med peberfrugt

  1. Del kyllingen i 10 dele: 4 lår, 2 vinger, 4 bryster.
  2. Brun den grundigt i olie på en varm pande, og krydr den med salt.
  3. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt.
  4. Læg kartofler og kylling i et ovnfast fad, og steg dem ved 220° i ca. 40 minutter.
  5. Vend rødløg, peberfrugt, hvidløg, spidskommen og cayenne sammen med kylling og kartofler. Dryp med citronsaft, og kom citronskallerne med i retten.
  6. Steg i yderligere 15-20 minutter i den varme ovn.
  7. Servér straks med en stor salat og evt. brød til.

 

Prøv også disse oksespyd med chiliolie og fennikelsalat eller denne rimmet havkat med sommermos

Andre lækre opskrifter