ugens maplan
Aftensmad

All-in-one-kylling med peberfrugt

Af Louisa Lorang 28. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er all-in-one-kylling med peberfrugt. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 kylling
  • olivenolie
  • salt
  • 1 kg små kartofler
  • 2 rødløg i både
  • 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
  • 6 fed hvidløg i skiver
  • 1 økologisk citron i tykke skiver
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. cayenne

Tilbehør

  • salat
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du all-in-one-kylling med peberfrugt

  1. Del kyllingen i 10 dele: 4 lår, 2 vinger, 4 bryster.
  2. Brun den grundigt i olie på en varm pande, og krydr den med salt.
  3. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt.
  4. Læg kartofler og kylling i et ovnfast fad, og steg dem ved 220° i ca. 40 minutter.
  5. Vend rødløg, peberfrugt, hvidløg, spidskommen og cayenne sammen med kylling og kartofler. Dryp med citronsaft, og kom citronskallerne med i retten.
  6. Steg i yderligere 15-20 minutter i den varme ovn.
  7. Servér straks med en stor salat og evt. brød til.

 

Prøv også disse oksespyd med chiliolie og fennikelsalat eller denne rimmet havkat med sommermos