æggekage
Aftensmad

Æggekage med squash, spinat og gedeost

af Emma Martiny 29. september 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Hvis du ikke har en pande, der kan tåle at komme i ovnen, kan du bage æggekagen i et ovnfast fad, når du har stegt grøntsagerne. Her får du opskriften på æggekage med squash, spinat og gedeost
4 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge til æggekage med squash, spinat og gedeost

  • 1 squash
  • smør til stegning 
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g frisk spinat
  • 150 g blød gedeost
  • 4-8 skiver rugbrød til servering

Sådan laver du æggekage med squash, spinat og gedeost

  1. Tænd ovnen på 175°.

  2. Skyl squash, og skær den i tynde skiver. Steg skiverne i smør på en pande, indtil de bliver bløde og gyldne.

  3. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.

  4. Skyl spinaten, og steg den sammen med squash, indtil den falder sammen.

  5. Hæld æggemassen på panden. Fordel gedeost i mindre stykker i æggemassen, og sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast.

  6. Servér med ristet rugbrød.

PRØV OGSÅ: Æggekage med grøntsager og bresaola