æggekage
Aftensmad

Æggekage med grøntsager og bresaola

15. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Giv den klassiske æggekage et sommerligt tvist med grønne asparges og nye kartofler. Her får du opskriften på æggekage med grøntsager og bresaola

Æggekage med grøntsager og bresaola 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 200 g nye kartofler 1 bundt grønne asparges 6 æg 1 dl mælk salt og friskkværnet peber 150 g frisk spinat smør til stegning  
  TIL SERVERING 100 g bresaola ½ bundt purløg 4-8 skiver rugbrød   PRØV OGSÅ: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat

 

Opskrift - sådan laver du æggekage med grøntsager og bresaola 

  Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du netop kan stikke en gaffel gennem, og skær dem derefter i halve. Skyl aspargesene, og knæk bunden af dem. Tænd ovnen på 175°. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Skyl spinaten, og steg den i en smule smør på en pande, indtil den falder sammen. Vend den i æggemassen, og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler og asparges over. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast. Fordel derefter bresaola og finthakket purløg over æggekagen, og servér med ristet rugbrød.   TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her

Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her

Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her