https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/kvindevold-prim.jpg
Selvudvikling

”Voldsramte kvinder er selv skyld i det”

18. september 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
”Hver 10. kvinde, der får tæsk, er selv skyld i det!” Så kontant er Carl-Mar Møllers udmelding. Samtidig kommer han med en liste over forslag til ting, vi kvinder bør rette op på for ikke at få én på lampen.

Trods de kontante udmeldinger skriver Carl-Mar det selv: Som oftest er kvinden uskyldig, når det kommer til vold i parforholdet, og det er selvfølgelig altid forkert at slå.
Det er også helt på linje med holdningen hos Danner, som jo netop arbejder med voldsramte kvinder:

"Det kan siges med ganske få ord: Volden er altid voldsudøverens ansvar. Volden kan måske forklares, men aldrig forsvares. Det er aldrig i orden at bruge vold over for et andet menneske, uanset hvordan dette menneske opfører sig", slår Susanne Philipson, direktør hos Danner fast over for Oestrogen, da vi beder hende kommentere Carl-Mars blogindlæg.

Men når det er sagt, så er der også en række kvinder, der gennem deres opførsel nærmest beder om at få tæsk. Det mener i hvert fald Carl-Mar Møller, som selv har mødt flere af denne type kvinder i sin terapi. Faktisk er det noget, de arbejder rigtig meget med i den parterapi, som han tilbyder på sin skole i Kokkedal, og på baggrund af det, har han lavet en liste med en lang række råd til hvad kvinden - og manden - bør gøre for at undgå volden i forholdet.

Hvad mener du om Carl-Mars udmeldinger?

Læs Carl-Mars blog-indlæg her

Læs mere om vold i nære relationer på www.danner.dk

Læs også