Tidligere chefredaktør på Vogue lagde et bikinibillede på Instagram af sig selv
Selvudvikling

Vogue-redaktørens ærlige bikinibillede satte en heftig diskussion i gang

1. september 2017
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
Alexandra Shulman har været chefredaktør på britisk Vogue i 25 år, og for nyligt lagde hun et helt uretoucheret billede af sig selv i bikini på Instagram. Og så gik debatten ellers i gang ...

I 25 år har det været engelske Alexandra Shulman, der har truffet de endegyldige beslutninger, når det gjaldt looks, forsidemodeller og alt andet visuelt på et af verdens mest glamourøse modemagasiner, britisk Vogue. Som chefredaktør for det hæderkronede magasin har Shulman, der netop er stoppet på posten, været med til at sætte dagsordenen for, hvordan en krop, der er egnet til at blive hædret og beundret, skal se ud. Overvejende: Tynd, tynd, tynd - en anelse retoucheret - og ung. Alexandra Shulman har været ude flere gange og sige, at folk ikke ønsker "rigtige kvinder" på forsiden af Vogue - de ønsker supermodeller. Hendes sidste forside for Vogue er da også et eksempel på netop dette:

"Jeg elsker at gå i bikini"

Af samme grund vakte et ganske særligt - og befriende ærligt - bikinibillede opsigt og satte gang i en heftig diskussion: Nemlig 59-årige Alexandras selfie knipset på en ferie i Grækenland:

Sådan kender vi måske snarere chefredaktøren for Vogue:

Alexandra Shulman fik nemlig en masse kommentarer for sit billede. Mange var positive og proklamerede, at det var skønt, at en kvinde i slut 50'erne viste sin naturlige krop frem i bikini. Andre mente, at netop disse mange positive kommentarer understregede, at Alexandra Shulman måske IKKE havde haft ret igennem sin lange karriere i, at folk ikke vil se "almindelige mennesker" i mediebilledet.

Læs også: Uden filter og photoshop: Virkeligheden er bare smuk

Kritikken lød også på, at netop Alexandra Shulman kunne have været kvinden, der havde magten til at vise nogle andre kvindebilleder end de unge og tynde. At netop repræsentationen af et sådan slags uretoucheret billede, som hun selv lagde krop til, ville have betydet meget for unge piger rundt omkring i verden at se i et modemagasin.

Selv har Shulman ikke så meget andet at sige om sagen end: "Jeg havde ingen ide om, at det billede både ville give alle de komplimenter og al den vrede. Sagen er, at jeg elsker at gå i bikini, og vil gøre det til den dag, jeg dør. Jeg har aldrig tænkt, at det kom nogen ved, hvordan jeg så ud i den."

Og det er jo i og for sig et ret fedt budskab ...

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også