Nini og Pia veninder med stor aldersforskel - venskab uden alder
Selvudvikling

Venskab uden aldersgrænse: Der er 42 år imellem Pia og Nini

15. juni 2016
Af Luise Thomsen, redigeret af Sofie Nymand
foto: Christina Hauschildt
Efterhånden som vi bliver ældre, betyder alderen mindre og mindre for, hvem vi vælger som vores fortrolige. Men hvad er det, der gør, at et venskab opstår, selv om vi er to vidt forskellige steder i livet?

Ninis og Pias venskab begyndte på skuespillerskolen på Fyn:
– Vi lærte hinanden at kende på Skuespillerskolen i Odense. Jeg var assistent til en af de faste danselærere, og Nini kom som gæstelærer nogle gange om året. Jeg kan huske, at vi klædte om sammen, og jeg tænkte, at det var utroligt så flot en krop, du havde, som næsten 70-årig. Dit hår var sat smukt op, og der var sådan en aura af status over dig. Du havde virkelig styr på det, fortæller Pia Jette Hansen og henvender sig til Nini Theilade, der sidder ved siden af.

– Ja, det tør siges, udbryder Nini i en høj latter.

Læs også, hvorfor partnere kommer og går, men venskab består

Nini har en fascinerende historie

Der er 42 år i mellem de to kvinder. Men aldersforskellen betyder intet for deres venskab. Sammen drøfter de alt, hvad der hører livet til – mænd, familie og så selvfølgelig kunst og dans, som er deres livs passion.

Den 58-årige teaterdirektør, Pia, kan da heller ikke lade være med at blive forført af Ninis beretninger fra et liv, der kunne fylde en hel bogreol med eventyr.

– Nini er født i 1915. Det var det år, Titanic gik ned. Jeg kan spørge hende om alt. ”Bare” sådan en ting, som hvordan det var under krigen. Og så er hun jo en fantastisk historiefortæller, siger Pia, hvorefter Nini kaster sig ud i historien om sin opvækst på Java og sin oldemor, Sultanens datter, der forelskede sig i en europæisk forretningsmand.

Venskab førte til naboskab

De begyndte for alvor at komme sammen privat efter en forestilling, hvor de kørte hjem til Pia og spiste natmad. Nini blev så begejstret for Pias hjem, der hørte under Ravnholt Gods, at hun endte med at leje et af godsets andre huse. Og så blev de også naboer gennem flere år.

– Pia har betydet alt for mig. Hendes humor, talent og venskab, siger Nini.

Et godt match: Modne kvinder og ynge mænd

Livets dans

Pia er da heller ikke bleg for at erkende, at hendes 100-årige veninde har lært hende lidt af hvert om livet. For Nini har oplevet og kendt mange af danmarks- og verdenshistoriens mest indflydelsesrige kulturpersonligheder. Og hun har boet og danset i det meste af verden.

– Hun har inspireret mig til at tage fat i livet, udfordre det. Ikke lade stå til, men tage kampene. Hun er et idol for mange mennesker og også for mig, siger Pia

I SØNDAG nr. 24 kan du læse mere om veninder på tværs af aldersgrænser.

https://imgix.femina.dk/sd-smugkig_uge24_0.jpg

Læs også