Kærlighed mellem modne kvinder og yngre mænd
Kærlighed og sex

Kærlighed mellem modne kvinder og yngre mænd

19. juli 2011
af Rikke hast
foto: all over
Kærlighed: Stadig flere modne kvinder kaster sig ud i forhold med yngre mænd, og det hænger ifølge psykolog Hanne Pedersen sammen med, at kvinder er blevet langt mere selvkørende og bevidste om deres seksualitet.

Kærlighed mellem modne kvinder og yngre mænd

Se galleriet i bunden af artiklen med billeder af modne kvinder, som har fundet sammen med yngre mænd.

Derfor foretrækker modne kvinder yngre mænd

"I dag er det som kvinde o.k. at ønske sig et godt sexliv - også efter de 30 år. Modne kvinder vil ikke længere bare være husmødre, der er fuldt tilfredse med at vende frikadellerne. Når mænd når op i 40'erne og 50'erne, bliver mange af dem nogle stivstikkere, der render rundt i morfar-trøjer som tro kopier af deres egne fædre," siger psykolog og sexolog Hanne Pedersen.

Når modne kvinder foretrækker yngre mænd, er det, fordi de ofte er langt mindre rigide, mere åbne og kommunikerende og ofte også bedre til nærhed og kropskontakt.

Mikkel Beha om kærlighed: Tag den aldrig for givet

Yngre mænd gode til at kramme

"Yngre mænd er gode til de der lange, varme kram. Og så gider de at tale med deres kvinder. Jeg mener, det hænger sammen med, at de er opdraget af mødre, der har kvindefrigørelsen med i bagagen og som har lært dem, at man hjælper hinanden med det huslige, snakker om tingene og er ligeværdige."

Det er som regel også kvinder, der i en moden alder fortsat har fokus på at pleje sig selv, spise sundt og motionere, mens mændene ifølge psykologen oftere ender som sløve sofakartofler.

"Har modne kvinder et forhold til yngre mænd, er der nok også et vist præstationspres i det, for man vil gerne tage sig godt ud, holde sig i form og undgå alt for mange rynker."

Spørgsmålet om børn hos modne kvinder

Det er ofte modne kvinder, der har passeret de 40 år, der vælger yngre mænd, mens de helt unge ikke har spor imod, at kvinden er ældst.

Den største udfordring i et forhold, hvor kvinden er en del ældre end manden, er ofte spørgsmålet om børn.

"Hvis hun ikke længere kan blive gravid, og han gerne vil være far, går han måske sin vej. Ønsket om at blive far kan fylde så meget, at han er nødt til at afbryde forholdet," siger Hanne Pedersen.

Læs også