https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/operaprim.jpg
Selvudvikling

Velkommen til Copenhagen Opera Festival

8. juli 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Midt i festivaler, svedig rock og pop er det måske tid til at få én på opleveren af en helt anden slags. Københavns operafestival løber af stablen for femte gang, og du kan godt glæde dig til det fedeste festivalprogram.

Der er danske og udenlandske kunstnere i verdensklasse. Fængslende drama og forførende opera. På pladser, gader, sale, scener, kirker, kanaler og i private hjem. Kort sagt er der virkelig opera for alle pengene, når COPENHAGEN OPERA FESTIVAL 2013 finder sted over 8 dage fra 28. juli til 4. august.

Opera til alle!
For hovedstaden skal summe at stemning, sommer og opera, og en helt række af nye initiativer skal nok få lokket danskerne fra festival - eller bare sofaen - og til opera i vores hovedstad. Arrangøreren bag har i hvert fald gjort, hvad de kan, og festivalchef Michael Bojesen er da også selv tilfreds med programmet, der byder på både klassikere, forestillinger for nybegyndere og hardcore opera-nørder, publikumsindragende arrangementer, operaer for børn - ja, operaer i alle indpakninger og 'farver' og for enhver smag.
"Vi har forsøgt at sammensætte et program med fokus på høj kvalitet og mangfoldighed, der både er bredt favnende og som tilfredsstiller feinschmeckerne, og jeg kan roligt sige, at vi ser frem til årets festival med den største spænding," fortæller han.

Puccini, Rossini - og Barberen i Sevilla
Og alle sejl er virkelig sat til. Store Scene, som placeres på pladsen mellem Torvehallerne ved Nørreport bliver festivalens bankende hjerte og vil fra torsdag i festivalugen danne ramme om festlige og musikalske arrangementer og forestillinger. Malmø Operakor - og orkester åbner Store Scene med en koncertant opførelse af Puccinis første opera, Le Villi, som aldrig har været spillet i Danmark. Skånska Opera opfører en scenisk udgave af Rossini-klassiskeren Barberen i Sevilla, og Festivalen lukkes med en stor afslutningskoncert søndag d. 4. august med Malmø Operaorkester, der opfører highlights fra hele ugen.

Morgensang med meget mere ...
Men ikke nok med dét. Der er nemlig dømt morgensang for os alle sammen, ledet af Michael Bojesen, og der vil være et Singers' Corner, hvor hvem som helst kan kan stille sig op og give sit syngende besyv med. Der vil være koncerter med bl.a. sopranen Elsebeth Dreisig, som synger en række af Verdi og Puccinis største arier, afgangselever fra Det Kgl. Musikkonservatoriums sangklasse, stor fælleskoncert med folk fra gaden, og Stemmer i Natten, hvor stemmer fra rap, jazz, bulgarsk kvindesang og opera krydser klinger på scenen forankret i DJ Katrine Rings pulserende rytmer.

Copenhagen Opera festival - tjek programmet!
I det hele taget er programmet omfangsrigt og imponerende, og du skal selv tjekke hele molevitten ud på www.copenhagenoperafestival.com, inden du kaster dig ud i forskellige musikalske oplevelser, der uden tvivl venter dig. Fra en nyopsætning af 'Gammeljomfruen og tyven' til operabingo med Keld og Hilda, tysk stjerneorkester og opera for børn, når Operaen om Rødhætte opføres som dukkeopera. Ja, eller Farinelli i Tivoli, Stand Up Opera, kanalrundfart med musik i - eller hvad med en operaopførsel i dit eget hjem?Tjek det hele ud her - og rigtig god fornøjelse!

Følg med på oestrogen.dk og vind billetter til Barberen i Sevilla!

Psst … der er udsalg i Shoppen!

Mød månedens kunstner her!

Nordisk melankoli i verdensklasse!

Læs også