https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/2013-34-haartab-maend-p.jpg
Selvudvikling

Unge kvinder tænder af på hårtab hos mænd

21. august 2013
af Redaktionen
foto: Shutterstock
Knapt halvdelen af unge danske kvinder tænder af på mænd, hvis de har kraftigt hårtab eller er skaldede. Læs mere om hvorfor her.

Selv om de fleste danske kvinder kender mænd med hårtab, er kvinderne selv stærkt påvirkede af mandens hårpragt i det første møde med ham.

Det viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov i samarbejde med hårproduktproducenten Alpecin.

Ifølge undersøgelsen er godt hver fjerde danske kvinde (27 %) påvirket af en mands hårtab - eller helt manglende hår - når de mødes første gang. Blandt yngre kvinder, 18-35 år, er det hele 43 procent, der reagerer eller tænder af på, hvis en mand er skaldet eller lider af meget begrænset hårpragt.

Få de bedste tips mod hårtab her

Resultaterne overrasker ikke chefredaktør på Ostrogen og magasinet Q Lizl Rand, der ser en klar opsplitning i kvinders opfattelse af mænds hårpragt:

"Vores hårpragt og frisure er en meget afgørende del af vores udseende. Som så meget andet er det i høj grad smag og behag. En skaldet mand kan være ligeså sexet som en med fyldig manke. Nogle kvinder er vilde med skaldede mænd, som Bruce Willis eller mænd med begrænset hårpragt som Jack Nicholson. Andre tænder helt af, hvis en mand har meget begrænset hårpragt, hentehår eller andre former for hår udfordringer", siger Lizl Rand.

Læs her hvorfor kvinder ikke vil have "billige" veninder

Langt de fleste danske kvinder kender en mand med hårtab. Hele 83 % af alle kvinder kender mænd med hårtab, men også blandt yngre kvinder kender 75 % af kvinderne mænd med forskellige former for hårtab.

"Det er klart, at hårtab er langt sværere for en mand på 25 end på 75. Den 25-årige mand er på jagt efter sit livs kvinde og er afhængig af at skabe et godt indtryk hos det modsatte køn. Den 75-årige - eller bare den 50-årige - har sikkert fundet sin livsledsager og er et helt andet sted i livet. Hårtab hos yngre mænd skaber tydeligvis også langt større reaktioner og følelser hos kvinderne end hos ældre mænd," vurderer Lizl Rand.

Lysten til uforpligtende sex vokser hos kvinder - læs meget mere her

Det siger undersøgelsen om indflydelsen af hårtab:

  • Det påvirker 27 % af danske kvinders førstehåndsindstryk, hvis en mand viser tegn på hårtab
  • Antallet er langt højere (43 %), når det kommer til kvinder i alderen 18-35
  • 83 % af danske kvinder kender mænd med hårtab
  • 75 % af kvinder i alderen 18-35 kender mænd med hårtab

Læs også