https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/2013-24-billige-kvinder-p.jpg
Selvudvikling

Derfor vil kvinder ikke have ”billige” veninder

20. juni 2013
Torsdag d. 20. juni 2013 - af: Maria Jönsson Bebe, Q.dk - foto: Shutterstock
At være supersexet og vælte sig i mænd kan have sine fordele – men så sandelig også sine ulemper. For kvinder der har mange sexpartnere, har ofte ikke mange veninder.

Kvinde er kvinde værst hedder det i en gammel talemåde - og måske er der faktisk noget om snakken. I hvert fald når det kommer til kvinder, der har mange sexpartnere tyder ny forskning på. Det skriver Daily Mail.

Kvinder kan ikke lide "billige" medsøstre

En undersøgelse foretaget af forskere fra Cornell University blandt 751 universitetsstuderende viser, at kvinder der har haft mange sexpartnere, her defineret som kvinder i starten af 20'erne, og som har haft mere end 20 sexpartnere, har sværere ved at blive accepteret som veninder af andre kvinder. Også af kvinder som selv har et meget aktivt sexliv, eller kvinder der generelt har en liberal holdning til sex, og det undrer Zhana Vrangalova, der er en af hovedkræfterne bag undersøgelsen:

Sex mindst én gang om ugen er godt! Vi punkterer 8 sexmyter

- Det har overrasket os, at promiskuøse kvinder ikke accepterer andre promiskuøse kvinder som venner - når det netop er dem, du skulle tro, du kunne få støtte fra.
På en række parametre som varme, kompetencer, moral og følelsesmæssig stabilitet, som kvinderne i undersøgelsen skulle vurdere deres potentielle venner ud fra, scorede promiskuøse kvinder markant lavere end alle andre - også de promiskuøse mænd, som kvinderne tilsyneladende ikke havde problemer med at danne venskaber med.´

10 myter om orgasmer og onani du bør læse - se dem her

Kvinder er billige - mænd er seje

Undersøgelsen peger derfor på, at selvom den generelle holdning til kvinder som seksuelt frigjorte er blevet bedre, er der dog langt fra ligestilling på den front. Vrangalova forklarer,

- Resultaterne af undersøgelsen viser, at selvom attituden omkring tilfældig sex er blevet mere afslappet i de sidste årtier, møder kvinder stadig fordomme, der udstiller "billige" kvinder og hylder den mandlige "stud".
Samtidig skal kvinder med et aktivt sexliv også leve med, at mænd generelt springer dem over, når det kommer til lange forhold, så ifølge Vrangalova risikerer de derfor at blive socialt udstødte og ensomme.

Kvinderne vogter over deres egne mænd

Selvom forskerne ikke kender det entydige svar på, hvorfor promiskuøse kvinder vælges fra i venskaber, mener forskerne, at svaret skal findes i, at andre kvinder ser deres seksuelt aktive veninde som en trussel mod deres egne forhold, og derfor søger at skærme deres egne partnere imod den udefrakommende fristelse.

Læs også