Sexolog Jakob Olrik er ikke overrasket over danskernes forhold til uforpligtende dating er stærkt stigende. Mange kvinder kaster sig nemlig ud i uforpligtende sex. Hør hvad bogaktuelle Jakob Olrik har at sige om det.
Kærlighed og sex

Lysten til uforpligtende sex vokser hos kvinder

10. juni 2013
af Redaktionen
Foto:shutterstock
Sexolog Jakob Olrik er ikke overrasket over danskernes forhold til uforpligtende dating er stærkt stigende. Mange kvinder kaster sig nemlig ud i uforpligtende sex. Hør hvad bogaktuelle Jakob Olrik har at sige om det.

Derfor vokser lysten til uforpligtende sex hos kvinder

Det hele handler om, at vi vil komme til at se en større og større adskillelse af kærlighed og sex, siger, Jakob Olrik. Det nye og interessante i den her sammenhæng er, at kvinder står frem og udlever deres uforpligtende seksualitet. Især fordi man sådan helt klassisk forstår kvinden som værende mere bly, når det handler om sex, og måske vil prioritere mere romantik og kærlighed.

Den ultimative scoreguide til singler

Jakob Olrik der har mere end 1000 interviews med danske kvinder bag sig, og er bogaktuel med 'Kvinde kend din mand', er ikke i tvivl - han møder mange kvinder som har lyst til at kaste sig ud i uforpligtende erotik.

Uforpligtende sex starter bag skærmen

Det hele hænger selvfølgelig sammen med den udvikling som kvindekønnet har gennemgået de sidste 40-50 år. - Nu når kvinder både er selvstændige, stærke og målrettede på alle områder, så er det jo meget naturligt at de også tager teten i deres sexliv, siger Jakob Olrik. Og det første sted vi udtrykker det, er selvfølgelig på nettet. Bag skærmen er du fortsat i din komfortzone, men går du på en bar og leder efter uforpligtende sex, kan du hurtigere støde på dine egne grænser.

Samtidig viser den seneste store europæiske undersøgelse lavet af C-date, at godt en tredjedel (35%) af de danske kvindelige C-date medlemmer mener, at nettet giver gode muligheder for at finde uforpligtende dates. Ifølge sexologen er vi i gang med at indrette os anderledes i parforholdet, og det betyder kernefamilien i perioder bliver afløst af en friere seksualitet.

12 tips til den perfekte scoremail

- Det er ikke fordi vi får mindre kærlighed, det er fordi vi udlever den på en anden måde. Vi behøver ikke bo sammen for at få kærlighed eller sex, ligesom vi heller ikke behøver at være gift eller få børn for at have kærlighed eller sex i vores liv. Det er derfor vi ser, at kvinderne begynder at dyrke mere uforpligtende sex, og det er en tendens som vi vil se meget mere af i fremtiden, fortæller Jakob Olrik. Undersøgelsen viser også at næsten 30% af de danske kvindelige C-date medlemmer har et ønske om mere uforpligtende sex, hvis muligheden opstod.

Læs også