https://imgix.femina.dk/media/9470b82752884858aeb45d6d22da3d11.jpg
Kærlighed og sex

12 tips til den perfekte scoremail

6. marts 2012
af Sara Skaarup og Maria Bagge Jensen, parship.dk, tidenskvinder.dk
Mestrer du kunsten at skrive et kærestebrev? Netdating er det nye sort, men ikke alle er toptunede til at skabe kontakt via tasteturet.

Men det kan du blive, hvis du mestrer nogle simple tricks. Læs med her - og lær, hvordan du shanghajer en steg pr. skrift

1. Kort er godt
Lad nu være med at sidde og svede en hel nat for at få den første henvendelse helt rigtig. Det er bedre at sende korte, positive mails til flere kandidater end at satse på en enkelt og sende én mail, som du har lagt hele din sjæl i. Du ved jo ikke, om han er det værd endnu. Når det handler om at etablere en kontakt, skal du holde igen med lange historier om "mit hus", "min bil", "mine eksmænd" og den dur - det er afskrækkende! Nogle få linjer er faktisk nok, og de skal være positive. På den måde sørger du for, at modtagerens nysgerrighed er i behold til næste mail.

Læs også: Sådan spotter du drømme manden

2. Én til hver
At sende præcis samme meddelelser til højre og venstre virker ikke overbevisende - din modtager kan godt mærke, hvis henvendelsen er masseproduceret. Forsøg at være personlig. Det kan tage lidt ekstra tid, men det er det værd. Har du nogle gode formuleringer, du gerne vil genbruge, er det helt okay, ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang, men kombinér med noget unikt for hver mail, du skriver.

3. Halløj, min sveske!
Det er rimeligt elementært, men mange springer det altså over: Begynd med en indledende hilsen. "Kære ukendte", "Hej medlemsnummer XX", "Goddag kære københavner", "Hej Thomas". Det er en smagssag, om du har lyst til at starte din besked på en personlig eller mere formel måde, men hvis du ikke har en indledende hilsen, kan din mail let opfattes som stiv og upersonlig.

4. Fokusér, prioritér
Når du skal fatte dig i korthed, er det ikke lige meget, hvilke ting du lægger frem om dig selv. Uanset om det så er personlighed, karrierevalg, alder, kæledyr eller noget helt andet - så fremhæv noget, der er vigtigt for dig. Måske er der noget, der er vigtigt for dig at forklare, når du forsøger at etablere kontakt. Hvis vedkommende eksempelvis bor 200 km væk, så forklar, hvorfor han alligevel er interessant, såsom "jeg skal faktisk selv flytte til Skagen inden så længe".

Læs også: Spil kostbar og få ham du vil have

5. Næ, sådan har jeg det også…
Når vi mennesker søger en mage, kigger vi ofte efter ligheder. Hjælp ham! Hvis du har opdaget visse ligheder, så husk at nævne dem: "Jeg havde også engang en slave", "Jeg er medlem af SMIL ligesom dig", eller "Jeg hader også duftolier". Hvis du synes, at hans profiltekst er morsom eller dyb, så fortæl ham også det.

6. Den lille journalist
Spørgsmål åbner kontakten og øger dine chancer for en fortsat dialog. Det viser, at du er nysgerrig og vil vide mere om ham. For eksempel: "Marcipan-fetich er da en usædvanlig én - hvordan kom du på det?". Vær påpasselig med at være for sarkastisk eller provokerende, da det kan være svært at tyde og forstå på skrift og dermed kan misforstås.

7. Vær nu dig!
Skriv på samme måde, som du taler - ikke opstyltet. Tilstræb en stil, der ikke er for langt fra talesprog. Vis entusiasme, hvis du er glædeligt overrasket over det, du har læst i hans profil, men overdriv ikke. "Hvor er det fedt at mærke den selvsikkerhed og energi, der ligger i din profil" rækker - det er ikke nødvendigt med "WAUW, hvor blev jeg forelsket allerede i linje to - kære fremmede, jeg knuselsker dig allerede, og jeg er bombesikker på, du er manden for mig".

8. Ærlighed, please
Burde være overflødigt at pointere. Men du bliver ikke slank af at skrive, at du er det, så lad være med at pynte overdrevet meget på sandheden. På samme måde skal den uerfarne heller ikke fremstille sig selv som erfaren femme fatale. Du giver bare et billede af dig selv som en person med forvrænget selvopfattelse eller ligefrem løgner. Og det er ris til egen røv, når han møder dig og opdager sandheden!
Desuden ved vi alle jo, hvor kikset det er, når mænd med storhedsvanvid eller vaklende ego lyver sig bedre, end de er.

9. Skab stemning
"Jeg sidder i min lune loftlejlighed med min gekko Fru Svendsen på skødet og en lunken whisky inden for arms længde". Det er oplysende og positivt for læseren at få skabt nogle billeder af øjeblikket; hvor du er, og hvilke planer du faktisk har lige nu. Samtidig gør det beskeden mere levende. Det kunne også lyde: "Lige nu lytter jeg til Alicia Keys og forsøger samtidig at være diskret, så min chef ikke opdager, at jeg bruger min arbejdstid på at skrive til dig".

Læs også: Udvælg din partner ud fra de rigtige kriterier

10. Vær ikke for ivrig
Der er en del mennesker, der oplever det som lige lovligt pågående at blive overhældt med kontaktinfo i første mail. Send hellere mere information, efter at kontakten er blevet ordentligt etableret. Så får du chance for at opbygge en tillid på basis af mere end en enkelt mailudveksling. Det kan spare dig for mange crazy, uønskede mails og sms'er.

11. Lad billedet tale
Det er en god idé at sende et billede med af dig selv med det samme. Et godt, nyere foto, som du er glad for. Få eventuelt en veninde til at hjælpe med at tage billeder og udvælge. Et foto giver et bedre indtryk end at påstå, at "jeg ser yngre ud, end jeg er". Med mindre du gerne vil fremstå hardcore og ene og alene går efter sex, så LAD VÆRE med straks at sende nøgenbilleder eller, gisp, fotos af dine ædlere dele - det er frækt, men får næppe fyren til at tænke på kærlighed.

12. Vær en original
Hvis du har gjort alt det ovenstående, så HAR du lavet en original henvendelse. Alligevel lyder det sidste råd: Skil dig ud! Måske har han fået tusind mails, men din skal han straks bide mærke i. Gør noget, han ikke har set før. Det kan være så enkelt som at lave teksten i grøn skrift, vedhæfte et foto af dig selv, hvor du er morgengrim eller i fastelavnskostume. Eller hvad med at sende en anbefaling skrevet af din veninde med? I det lange løb er det piger, der tør noget og har humor, der får de bedste mænd - vil vi vove at påstå.

Læs også