trine pallesen fortæller om sit liv
Selvudvikling

Trine Pallesen: Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan!

6. februar 2017
af Britta Bjerre
foto: Heidi Maxmiling
Trine Pallesen er billedet på, at modgang kan gøre stærk, og alder kan give større indre ro. For som den 47-årige skuespiller siger her: - Jeg hviler klart mere i mig selv nu. Jeg har jo fundet ud af, at jeg godt kan. Selv om jeg har været helt derude, hvor jeg tænkte: "Det her dør jeg af. Jeg er så ulykkelig”, så klarede jeg det!

Trine Pallesen, som mange stadig straks forbinder med rollen som sekretæren Gaby i tv-serien "Rejseholdet", er en stærk kvinde.
Det er hun bl.a., fordi hun ærligt og åbent også taler om, at hun også er svag og har perioder, hvor hun føler sig fortabt og fuld af fejl og mangler.

– For sådan er livet jo, siger hun, - selv om jeg har det godt og er glad og på mange måder føler mig heldig i mit liv, har jeg også dage, hvor jeg kommer hjem og tænker: "Jeg O-R-K-E-R ikke mere” og bare må sætte mig og spise ristede kartofler og se en åndssvag tv-serie og føle mig kedelig og grim og græde lidt.

Nyt skønhedsideal: Stærk i stedet for tynd

– Og ja, siger hun videre, – jeg føler mig stærk, men jeg er også svag. Og jeg kan mærke det, når jeg er det. I virkeligheden tror jeg, at der ligger en styrke i at kunne rejse sig igen fra dér, hvor man er svag, og kunne sige: Ja, jeg er også bange for at miste. Bange for at miste dem, jeg elsker. Bange for at miste mig selv. Bange for ikke at slå til. Bange for ikke at have noget at lave. Bange for ikke at være en god nok mor eller en inspirerende nok elskerinde eller hvad f... det nu kan være. Men man er vel kun stærk, hvis man også tør være det modsatte, er det ikke sådan, det er?

Trine Pallesen med Lisbet og Ulf

Trine har lige været rundt i Danmark i flere måneder på turné med forestillingen ”Vores sensommer” med Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard i hovedrollerne. Samtidig kunne tv-seerne se hende fra begyndelsen af det nye år i TV2-seriene ”Grethe”, hvor hun spillede overfor bl.a. Peter Frødin og Anders W. Berthelsen.

I øjeblikket holder den 47-årige skuespiller fri. Men til marts begynder hun at undervise på Rødkilde Teaterhøjskole. Sidste år underviste hun på Ryslinge Højskole. Og det elsker hun.
– Jeg synes, det er SÅ fedt at undervise de helt unge mennesker. At stå dér og kigge på dem ud igennem al den erfaring, jeg selv har, og se deres drive, det bliver jeg helt rørt af.

Så let får du en stærkere kropsholdning

En cool ven på 92

Igennem de seneste fem år har hun også haft et samarbejde med Bent Fabricius-Bjerre, som hun tager ud og synger sammen med: hun, han og en trio.

– Vi har det fantastisk sammen. Og faktisk bliver dét med alder meget nemmere, når man har sådan en ven, der er 92 og bare er cool. Bent er meget, meget inspirerende. Tænk, hvis jeg skulle nå at blive så gammel og stadig kunne være aktiv. Så er der alligevel mange år tilbage, hvor man kan alt muligt. Det er en god tanke.

.. så klarede jeg det!

Man hører tit, at alderen giver en større indre ro. Og den er god nok, ifølge Trine.

– Jeg hviler klart mere i mig selv nu, end da jeg var yngre. Jeg har jo fundet ud af, at jeg godt kan. Selv om jeg har været helt derude, hvor jeg tænkte: ”Det her dør jeg af. Jeg er så ulykkelig, at jeg ikke kan trække vejret. Nu dør jeg”, så klarede jeg det.

Det er hendes skilsmisse fra hendes to børns far, filmfotograf Bo Tengberg, hun lige strejfer her. Det er 11 år siden, og hun er videre. Men også her er hun ærlig og siger ligeud, at ja, det var hårdt, og det tog sin tid at komme igennem og ud på den anden side.

- Når jeg netop troede, at nu var jeg ved at være videre, kunne jeg pludselig mærke, at jeg alligevel ikke var fri af det endnu. Sådan var det en bølgen ind og ud af de følelser i hvert fald de første seks år efter skilsmissen. Men det var okay. De følelser måtte godt være der. Når jeg mødte andre mænd, bildte jeg dem aldrig ind, at Bo ikke eksisterede som en del af mig.

– Det er 11 år siden nu. I dag fylder det slet ikke, som det gjorde. Men Bo vil altid ligge i mit hjerte. Jeg har heller ikke lyst til, at han ikke skal ligge der. For han er far til mine børn. Og hvis han ringer og siger, at han er på røven, smider jeg, hvad jeg har i hænderne for at hjælpe. Ikke fordi, jeg vil have ham tilbage, men fordi han er et af de mennesker, jeg passer på.

Læs også: Charlotte Fich om at være stærk

Det var i 2000...

Til jer, der nu sidder og tænker: "Hvornår var det nu, det var?", altså at vi sad og så Trine Pallesen spille Gaby og være sekretær for de andre i "Rejseholdet": Ingrid Dahl, Fischer, La Cour og I.P., så kommer svaret her:

Det var i oktober 2000, at Danmarks Radio sendte den allerførste sæson af "Rejseholdet". Igennem årene frem til 2004 fik vi løbende nye afsnit at se. I alt er der blevet lavet 32 afsnit af serien.

I 2002 blev "Rejseholdet" tildelt en Emmy-pris som bedste internationale dramaserie.

Læs også