Trine Gadeberg om City Singler og kvindehumor.
Selvudvikling

Trine Gadeberg: Når vi kun er kvinder sammen, kommer skurvognen frem

17. april 2017
af Rikke Hast
Foto: Nellie Møberg, Makeup: Ulla Jacobsen
Hun er «mor» til City Singler, og hun elsker selv den humor, som er imellem kvinder. Trine Gadeberg synes, det er befriende at kunne veksle imellem musicals og at stå på scenen i bar røv og korkbælte.

Se hele galleriet med skønne Trine Gadeberg i bunden af artiklen.

-Jeg tror, det er befriende for de fleste kvinder at komme ud og grine lidt sammen af emner som ”fri-blødning”, og det at gå på stiletter på brosten. Det er jo noget, som vi alle kan relatere til. Det handler om kvinder, men det er ikke et feministisk show, vi laver. Vi peger i det hele taget ikke fingre af nogen, vi er bare kvinder, der morer os over os selv – sammen..!

Læs her, hvorfor Trine Gadeberg efterlyser kvinder, der tør vise deller og maveflæsk

Trine Gadeberg, 48, tog initiativ til City Singler tilbage i 2010. Lige nu turnerer de landet tyndt med i forbindelse med forestillingen: »Taget på sengen«.

Udover Trine består holdet af: Kaya Brüel, Sofie Stougaard og Anne Sofie Espersen.

Sofie Stougaard deler gerne ud af sine egne erfaringer med kærlighed - læs hendes råd her

– City Singler er noget helt specielt for mig, både fordi vi på holdet har det så godt sammen, men også fordi vi har publikummer, som har fulgt os siden, vi begyndte. Navnet City Singler passer egentlig ikke så godt til os mere, for der er ingen af os, der reelt er singler. Selvom man vel altid er lidt single, når man er ude med pigerne, siger Trine med et grin.

Trine har spillet revy, siden hun var helt ung. Og selvom hun elsker det, var hun undervejs løbet lidt træt i følelsen af altid at være pigen, der kom ind og lagde op til pointerne, som en mandlig kollega så serverede.

– Jeg har så mange gange tænkt over, hvorfor det dog ikke var mig, der kunne sige den der frække bemærkning. Og så så jeg nogle afsnit af Sex and the City, som kørte meget på humor imellem kvinder. Og det gik rent ind. Det er jo sådan, at når vi kun er kvinder sammen, så kommer skurvognen frem. Og den skurvogn ville jeg så gerne have ind på scenen, så jeg skrev en synopsis til City Singler og sendte den rundt for at høre, om folk omkring mig troede på ideen.

Trine Gadeberg om det at give slip

Det gjorde de, så Trine var ude og caste tre andre nemlig: Sofie Lassen-Kahlke, som Trine havde lavet Grease sammen med, Anne Louise Hassing, som Trine havde hørt også havde en krøllet hjerne og Vicki Berlin.

Læs mere om Anne Louise Hassing her

– Vi var det første hold, og det blev så stor en succes, at vi måtte gentage det ved juletid. Året efter kunne Vicki ikke, så jeg spurgte Kaya, som jeg havde sunget nogle koncerter med og haft det vildt sjovt med i garderoben, og hun sagde ja. Jeg ville gerne vælge nogle piger, som folk kendte fra noget andet – men som bare havde de her Funny Bones. Vores andet show gik over stok og sten, og det var så ubegribeligt, at det, jeg havde siddet og puslet med hjemme ved skrivebordet i lille Bjert, hvor jeg boede dengang, pludselig blev til noget med en kæmpe lastbil med anhænger efter sig. Jeg var så stolt, at jeg var ude og købe en diamantring til mig selv for at fejre det, siger Trine.

Trine ved godt, at hun af mange i årevis er blevet opfattet som denne her pæne musicalpige, der sang masser af kirkekoncerter. Dem synger hun stadigvæk en del af, men hendes image er med City Singler blevet lidt mere nuanceret.

– For mig var det ekstremt befriende lige pludselig at stå der på scenen i bar røv og korkbælte og synge om skedesvamp. Den der fornemmelse af bare at give slip. Jeg føler mig nogle gange som sådan en over-loadet indkøbspose, som man så klipper hul i, og så siger det bare: phummm...!

Jeg er en fikser

Trine har travlt, og i efteråret skal hun også ud oog optræde med Linie 3 ved deres julekoncerter, og det er noget, hun glæder sig vildt til.

– Der er mange, som spørger, om jeg er stresset. Og det synes jeg faktisk ikke, at jeg er. Hvis jeg havde været husmor for 100 år siden, så havde jeg haft syv børn og en gruekeddel. Jeg er sådan en fikser, og jeg kan slet ikke lade være med at sætte i gang og være aktiv.

Om to år bliver Trine 50 år, et faktum hun har forliget sig med.

– Da jeg blev 40, syntes jeg, at det var frygteligt at blive ældre, og sådan havde jeg det i nogle år. Jeg tror, det havde noget at gøre med, hvilke roller, man bliver tilbudt. Da jeg f.eks. blev ringet op og spurgt, om jeg ville spille frk. Nitouche på Folketeatret, troede jeg først, at jeg blev spurgt om, jeg ville spille rollen som Frøken Nitouche. Men det var ikke tilfældet, for den var jeg så åbenbart blevet for gammel til. Så jeg skulle lige omstille mig og tænke: OK, nå jeg er på den galej nu..!

Galleri: Skønne Trine Gadeberg

Læs også