https://imgix.femina.dk/media/article/sofie_stougaard_9.jpg
Selvudvikling

Sofie Stougaard: Kærlighed kan se ud på mange måder

5. september 2016
af Rikke Hast
Foto: Heidi Maxmiling
Skuespiller Sofie Stougaard debuterer som instruktør med filmen »Kærlighed og andre katastrofer«, der vises i landets biografer netop nu. Selv mener hun, at kærligheden har mange ansigter, og at det vigtigste er at huske at tale sammen.

Sofie Stougaard har instrueret filmen »Kærlighed og andre katastrofer«, der netop har haft premiere i landets biografer

I »Kærlighed og andre katastrofer«, følger vi en mand og to kvinder. Han er en charmerende drengerøv, spillet af Lars Ranthe, som er gift med en meget karriereorienteret psykolog, spillet af Christine Albeck Børge. Alt synes godt på overfladen, men han lever et dobbeltliv, og gør sin elskerinde, spillet af Ellen Hillingsøe, gravid. Elskerinden, der ikke ved stort andet om sin elsker end, at han er gift, opsøger intetanende konen, for at få psykologhjælp. Hun er nemlig i vildrede: Skal hun beholde det barn, hun venter med sin gifte elsker, eller skal hun få en abort.

– Nu er tingene selvfølgelig sat på spidsen i filmens plot, men jeg tror, at mange i ægteskaber – både mænd og kvinder – kan genkende fornemmelsen af pludselig at stå overfor en afgrund. Den kan komme snigende eller brat – på alle mulige måder og i alle mulige former - mere eller mindre dramatisk. Men jeg tror ikke, at det er spørgsmålet, om den kommer, men snarere, hvornår den kommer, siger Sofie.

Parløb

Det er Sofies mand Torbjørn Rafn, der er manuskriptforfatteren på »Kærlighed og andre katastrofer«.– Det er gået op og ned med at arbejde sammen. Men vi har også lært en masse fantastiske ting af det, så sådan bliver det nok også fremover, siger Sofie, der selv refererer til filmen som et ægteskabeligt hverdagsdrama. – Jeg tror, det vigtige i et forhold er, hvordan man tackler sine kriser. Og så er det også væsentligt at huske at prioritere hinanden. Man behøver måske ikke at tage til Rom hvert år, eller at overraske hinanden med gaver hele tiden. Men man må insistere på at tale sammen, huske at få vendt, hvad der optager den anden lige nu og her. Det der med, at alt er på børnenes præmisser: Børnefilm og børnemusik. Man skal huske på også at have et voksenliv, som jo er udgangspunktet for familien. Det er vigtigt med voksentid, fortæller hun.

Travlt efterår

Alt tyder på, at det bliver et travlt efterår for den vævre skuespillerinde og instruktør, og Sofie Stougaard ser da også ud til at være i storform både fysisk og psykisk.– Jeg er meget opmærksom på hele tiden at holde mig i bevægelse og ikke at dvæle for længe, hverken ved succeser eller fiaskoer. Det betyder så også, at jeg allerede nu har blikket rettet imod mit næste filmprojekt, forklarer hun, der dog ikke vil afsløre for meget om sin kommende film.

– Tonemæssigt er den nok i familie med »Kærlighed og andre katastrofer«, da den både sætter alvor og humor i spil, men den går mere ud til nogle ekstremer. Jeg har store forventninger til den, og vi er i fuld gang med at udvikle på historien.

Læs også