https://imgix.femina.dk/media/article/trinegadeberg_-_00352.jpg
Selvudvikling

Trine Gadeberg: Vi mangler kvinder, der tør vise deller og maveflæsk

20. november 2015
af Mette Buch Jensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Jeppe Michael Jensen
Skuespilleren Trine Gadeberg er en af kvinderne bag ”City Singler”. En revy, der fokuserer på alt det, vi kvinder aldrig råber højt om, men som det ifølge Trine Gadeberg ikke bør være tabuer. Selvironi er nemlig hendes yndlings form for humor

Sketches om alt fra det at gå på toilettet, om kunsten at sige frække ord og sange om skede svamp. Det er blot nogle af de emner, ”City Singler” fokuserer på. I samarbejde med tre andre skuespillerinder har Trine Gadeberg skabt et univers, hvor kvinder har lov til at folde sig ud.

Har mænd patent på at være sjove og sjofle?

Den tanke ramte Trine, da hun en dag havde været inde og se ”Ørkenens Sønner.” For siden hun begyndte at spille revy, har hun været irriteret over, at de sjove replikker altid havner hos mændene. I starten var det okay, men efter ti år på scenen begyndte Trine at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor det skal være sådan.

– Hvorfor skal jeg altid være den pæne blondine, som laver et oplæg til en mandlig skuespiller, som så har den sjove replik?

Det er vigtigt at grine. Latter kan nemlig være med til at forlænge dit liv. Læs mere her!

Pæne piger med orden i tøjet

Trine beskriver ”City Singler” som et show, der giver kvinder mulighed for at få luft og få lidt af alt den pænhed væk, som vi omgiver os med i dagligdagen.

– Vi er opdraget til at være pæne piger med lige rottehaler og orden i tøjet. Vi må ikke klappe briksen ud på samme måde som drengene. Vi kvinder er tit så pæne, så strukturerede og så dominerende rundtomkring i hjemmene. Nogle gange er det bare rart, at der lige går hul på dem, når vi kommer hjem med Netto-poserne.

Tv-værtinden Ane Cortzen har lært at tro på sig selv, og lever ud fra mantraet, at hun kan, hvad hun vil. Læs hendes historie her!

Al forfængelighed over bord

– Der er ret mange kvinder, som ikke tør være sjove fuldt ud. Mange klæder sig ud med sjove bryster, store tænder og en kæmpe røv, men de tør ikke helt komme som sig selv og være grim.

For selvom der de seneste år faktisk er sket en udvikling indenfor den humoristiske genre, hvor flere og flere kvinder stiller sig i forreste række, efterlyser Trine flere kvindelige komikere, der i højere grad tør slippe forfængeligheden.

– Det handler om at slippe kontrollen og kaste forfængeligheden over bord og gå all in. Hvis man tør gå derud, så er det der, humoren er.

https://imgix.femina.dk/soe_300x250px_abo_1214_1kor.jpg

Læs også