Aflæse følelser
Selvudvikling

Test dig selv: Er du bedre til at aflæse følelser end gennemsnittet?

10. marts 2017
af redaktionen
foto: Panthermedia
Så er chancen for, at du er kvinde, størst. En ny undersøgelse slår nemlig fast, at kvinder ER bedre til at aflæse følelser end mænd. Tag selv testen og se, om det passer på dig.

Er du en menneskekender? Eller bare generelt god til at aflæse signaler fra andre mennesker? I sociale sammenhænge er det ofte vigtigt, at vi er i stand til at aflæse andres følelsestilstand – men hvor gode er vi egentlig, når det kommer til stykket?

En undersøgelse, som blev lavet af Unibet blandt 2000 mænd og kvinder i alderen 18-84 år i UK, viser, at kvinder generelt er bedre til at aflæse følelser end mænd. I undersøgelsen skulle respondenterne tage en test i ti trin, hvor de skulle identificere en følelse – udelukkende ud fra et par øjne. Her fik 64 procent af kvinderne halvdelen eller derover rigtige, hvorimod det kun gjaldt for 56 procent af mændene.

LÆS OGSÅ: Sådan dæmper du din indre kritiker

Vi er gode til forskellige ting

Til gengæld viser undersøgelsen, at mænd er bedre til at opfange følelser som begær, interesse og fjendtlighed, hvorimod kvinderne scorer højere på at opfange følelser relateret til sårbarhed, som at være chokeret, bange og bedende. Kun 60,9 procent af mændene kunne se, om en person var bange, mens 70,8 procent af kvinderne kunne identificere følelsen.

Generelt var chok den følelse, som var lettest at identificere. Det kunne hele 74 procent af deltagerne.

Prøv selv testen øjnene der ser og se, om du er bedre end gennemsnittet! Gennemsnitsscoren ligger på 5.0 for kvinder og 4.8 for mænd.

Øjnene, der ser by Unibet
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også