https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-6-kopi_0.jpg
Selvudvikling

Tænder mænd på stærke kvinder?

14. juli 2011
af Camilla Kjems
Kan og vil mænd overskue de stærke, selvstændige kvinder? Eller finder de i virkeligheden kvinderne usexede, når de råber højt, og deres titel og løn måske oven i løbet også overstiger mændenes?

Kønskampen er ved at gå ind i en ny tidsalder: Kvinderne brillerer, mændene vakler, og parforholdet står sin prøve. Spørgsmålet runger i medierne for tiden: Kan og vil mænd overskue de stærke, selvstændige kvinder? Eller finder de i virkeligheden kvinderne usexede, når de råber højt, og deres titel og løn måske oven i løbet også overstiger mændenes?

Svar nr. 1: Nej, mænd tænder ikke på stærke kvinder, eftersom de fra naturens side insisterer på at være de stærke.
Svar nr. 2: Nej, men det bliver de nødt til at lære. For der bliver flere og flere af de stærke, selvstændige, veluddannede kvinder.
Svar nr. 3: Ja, mænd elsker da kvinder, der udnytter deres fulde potentiale, så længe kvinden også giver ham plads til at være mand med stort M.

Jeg tror, at spørger man manden på gaden, vil man kunne finde opbakning til hver af de tre svarmuligheder. Men efter min mening ligger fremtiden i svar nr. 3. For ja, selvfølgelig vil en mand, der elsker sin kvinde, kun blive lykkelig af at se hende blomstre og folde sine evner ud. Men hvis vi kvinder ikke også giver plads til, at vores mand kan være den stærke, tænder han af. Han skal beundres for sin styrke, tilbedes for sin mandighed og roses for sin beskytterevne - også selv om han tjener mindre eller har en lavere stilling. For tager man mandigheden fra ham, kastrerer man både ham og det parforhold, man er fælles om. Tror jeg.

Men hvad mener de stærke kvinder selv? Og ikke mindst manden? Læs med i denne uges nummer af FEMNA, hvor vi har kastet spørgsmålet videre til to kvinder og en mand, der begge har haft problematikken stærkt inde på livet.
God læselyst!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også