https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/1011-renee/1011-renee-8-kopi_1.jpg
Selvudvikling

Skal du have et stykke chokolade?

13. juli 2011
af Renée Toft Simonsen
Pointen med denne her lille klumme, er at jeg efterhånden er blevet spurgt om jeg skal have et stykke chokolade, ret mange gange på diverse tankstationer, og jeg må indrømme, at det generer mig ret kraftigt. Jeg føler mig helt enkelt forulempet af det spørgsmål

Jeg ved godt nu, at det øjeblik, hvor han/hun spørger mig: "Vil du have et stykke chokolade med, to for en tyver?," ja så er det ikke, fordi den person vil være fræk eller blande sig i mine forbrugsvaner eller mine spisevaner for den sags skyld, men fordi det er noget, han/hun har fået direkte ordre om at spørge hver eneste kunde om, der kommer i butikken.

Men første gang det skete, blev jeg fuldstændig paf. Jeg måtte sige "hvabehar" og slå ørerne ud, for jeg tænkte egentlig, jeg havde hørt forkert. Der blev spurgt igen: "Vil du ikke have et stykke chokolade med, to for en tyver," og i min totale forvirring måtte jeg bare spørge den flinke unge mand bag disken, om hvorfor i alverden han dog spurgte mig om det? Han så ikke ud til at ville være fræk, og jeg kunne heller ikke forestille mig, at han på nogen måde skulle have stået der og tænkt den tanke, at her kommer en kvinde, der virkelig ser ud til at trænge til et stykke chokolade (believe me, så tynd er jeg ikke), og det var heller ikke tilfældet. Han fortalte så, at det var ordrer fra højeste sted.

Jeg kiggede længe på ham, og så spurgte jeg ham venligt om, at hvis han nu tog det, jeg allerede havde valgt at købe (en pose lakrids, en flaske vand, en pose nødder og nogle slikstænger) med i sine betragtninger, ville han så ikke, altså hvis han tænkte sig rigtig godt om, tro, at her stod en kvinde, der nok sagtens selv kunne finde ud af at tage et stykke chokolade, hvis det da var det, hun havde lyst til? Jo, det måtte han indrømme, jeg lignede faktisk en person, der godt selv kunne finde ud af at vælge chokolade, hvis jeg havde lyst til det.

Og det er sådan set det, der er pointen med den her lille klumme, for jeg er efterhånden blevet spurgt om det her ret mange gange på diverse tankstationer, og jeg må indrømme, at det generer mig ret kraftigt. Jeg føler mig helt enkelt forulempet af det spørgsmål. Jeg mener, HVIS JEG VIL HAVE ET STYKKE CHOKOLADE, SKAL JEG F....... NOK SELV FINDE UD AF DET, TAK.

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også