sundhed
Selvudvikling

Sten med styrke - find den rigtige for dig

26. juli 2016
af Christina Forsberg
foto: Panthermedia, Kilder: Jette Dengsø, bydengso.com, mathiasensmykker.dk
De er smukke, forskellige – og så er de omspundet af en vis magi. Siden tidernes morgen har vi været fascineret af sten, og nogle tillægger dem ligefrem en særlig styrke eller egenskab. Læs, hvordan du finder lige DIN sten.

”Diamonds are a girls best friend”. Og de fleste kvinder ville sikkert intet have noget imod at eje denne kostbare ædelsten, men dette er ikke ensbetydende med, at diamanten er netop deres yndlingsædelsten. Når vi føler os draget mod en bestemt sten, handler det nemlig om en helt anden værdi end den økonomiske. Marianne B. Therkildsen er bl.a. ejer af netshoppen Kimen og behandler i bl.a. kinesiologi, zoneterapi og hypnose. Hun er ikke i tvivl om, at man intuitivt vil udvælge netop den sten, man har brug for.

- Jeg anbefaler, at man kigger grundigt på ædelstenene, og udvælger den eller dem, man er tiltrukket af, og så vil man sikkert mærke energien fra dem, føle en varme i hånden, eller at hårene rejser sig, når man har fat i de rigtige. Dvs. dem, der kan hjælpe en med den udfordring, man står med, hvad enten den er fysisk eller psykisk. Man kan også opleve det modsatte: At denne sten skal man intet have med at gøre! Dette oplever man, fordi det, som denne sten kan hjælpe med, ikke er det, man tumler med.

Sten hører til vores historie

Vores forfædre har brugt sten så langt tilbage i historien, som det overhovedet kan registreres. De har brugt dem til bl.a. fremstilling af maling, medicin (i pulveriseret form) og som lindring af såvel fysiske som psykiske sygdomme. Og forfædrene har netop udvalgt dem instinktivt og mærket efter, hvad de enkelte sten og krystaller kunne hjælpe og lindre med. Marianne foreslår, at man lægger sine sten på et stort tæppe ude i solen, for at de også kan suge solens kraft til sig, inden man tager dem ind. Man kan bære dem i sine lommer, i sin bh, sin taske eller lægge dem på et stort fad. Bestemte sten, f.eks. grøn aventurin, kan med fordel lægges i ens pung, da det er en sten, der fremmer den økonomiske situation. Andre sten kan lægges ved ens pc eller foran tv’et, så man ikke stresser eller får dårlig stråling fra apparaterne, mens nogle sten kun skal bæres i korte perioder, da de har for kraftig energi til f.eks. at sove med. Dette gælder for en sten som eudialyt – der til gengæld er god at have med, når man skal præstere, f.eks. ved en eksamen.

12 ædelsten og deres særlige styrker

1. AKVAMARIN

HVAD STÅR DEN FOR: Livsglæde, kærlighed, overblik, kommunikation, fordøjelsesproblemer. Også kaldet frihedsstenen.

2. GRANAT

HVAD STÅR DEN FOR: Sundhed, positivitet, energi, kreativitet, styrke, succes

3. JADE

HVAD STÅR DEN FOR: Hjerte, nyre, livskraft, visdom, fred, harmoni. Hjertets robusthed.

4. JASPIS

HVAD STÅR DEN FOR: Plejende, healende, beroligende, jordforbindelse, smertestillende

5. KARNEOL

HVAD STÅR DEN FOR: Gå-på-mod, livsglæde, balance, seksualitet

6. MALAKIT

HVAD STÅR DEN FOR: Følelsesforløsning, glæde, øjenåbner, selvværd, fordøjelsen.

Den værste og bedste mad for din fordøjelse

7. MÅNESTEN

HVAD STÅR DEN FOR: Fred, kommunikation, frugtbarhed, spirituel kontakt, klarhed

8. ONYX

HVAD STÅR DEN FOR: Inspiration, tage ansvar, stabilitet, balance, skyggesider. Beskyttelse og inspiration. Om at tage ansvar, træffe rigtige valg og beslutninger.

9. RAV

HVAD STÅR DEN FOR: Hjertevarme, glæde, kærlighed, succes, lindring. Symboliserer solens livgivende stråler.

10. ROSAKVARTS

HVAD STÅR DEN FOR: Kærlighed, tilgivelse, ro, harmoni, balance. Kærlighedsstenen over dem alle. Ro og harmoni.

11. TURKIS

HVAD STÅR DEN FOR: Healing, kærlighed, sundhed, fred, indianersten

12. TURMALIN (lyserød)

HVAD STÅR DEN FOR: Forvandler til skønhed, glæde og kærlighed.

Kærlighedens 5 sprog: Lær din partners kærlighedssprog

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også