Søs Fenger
Selvudvikling

Søs Fenger: Nogle gange skal man bare have en fest

4. juni 2018
af Rikke Hast
foto: Ulrik Jantzen
Sangerinden Søs Fenger går en travl sommer i møde med masser af koncerter og spillejobs.

Søs Fenger bor i lejlighed i København, men hun har sommerhus i Gilleleje, hvor hun holder meget af at være, når hun da ikke er ude for at spille. Og Søs får travlt med koncerter og spillejobs hen over sommeren.

– Vi har besluttet kun at spille gamle hits denne sommer – de største af mine sange, og det har vi ikke prøvet før. Det bliver den vildeste fest, lover Søs, der erkender, at hun før i tiden godt kunne have en tendens til at insistere på helst at ville spille sine nye numre.

– Jeg ville jo vise, at jeg ikke var gået i stå. Det er vigtigt for mig som sangskriver at formidle, at jeg er en voksen kvinde, der gør sig en voksen kvindes tanker om livet. Men nogle gange skal man bare have en fest og give folk det, der er helt rigtigt i sammenhængen. Jeg føler mig så heldig, at jeg har så travlt som musiker, og at jeg har gode mennesker omkring mig.

Virkeliggjorde en drøm

I de senere år har Søs været på lidt af en musikalsk rejse. For et par år siden udgav hun albummet ”Gnister” i samarbejde med Nordstrøm. Det var et album, Søs var glad for og stolt over. Efterfølgende havde hun supertravlt med festivaltur og albummet ”Vintermåne”, som hun lavede med en strygerkvartet og sin egen trio. Med det album følte Søs, at hun virkeliggjorde en drøm, som hun havde haft næsten hele sit musikalske liv. Titelnummeret berører i øvrigt et tema, som Søs stadig er meget optaget af, nemlig hvordan vi behandler hinanden. Med bevidstheden om, at vi lever i et trygt smørhul, sammenlignet med mange andre dele af verden, må vi prøve at forstå og hjælpe hinanden, mener hun.

Søs Fenger: Jeg er vild med mange af mine fejltagelser

– Jeg tænker tit på alt det, der sker ude i verden, mens jeg sidder lige her. Det er svært at rumme alle de mennesker med smertelige skæbner. Måske særligt for os danskere, der er vokset op her, hvor det farligste dyr er en hugorm, og hvor vi har demokrati. Nogle gange synes jeg godt, at vi kan tænke lidt større, end hvad vores egne behov er og være mere solidariske overfor hinanden. Vi opfører os som det forkælede barn i klassen, der ikke vil dele ud af sin slikpose.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også