https://imgix.femina.dk/media/article/fenger.jpg
Selvudvikling

Søs Fenger: Jeg er vild med mange af mine fejltagelser

9. november 2015
af Rikke Hast. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
foto: Heidi Maxmiling
Albumaktuelle Søs Fenger har begået mange fejl i løbet af sit liv. Fejl, hun kalder for de vigtige knubs. Det at møde modstand og begå fejltagelser er nemlig en naturlig og uundgåelig del af livet. Og Søs har lært meget af de fejl, hun har begået. Det fortæller hun i denne uges SØNDAG.

”Det her er ikke godt for dig”

Engang var Søs i et forhold, som hendes indre stemme beordrede hende ud af. Alligevel blev hun i det, fordi behovet for at have en kæreste, overdøvede stemmen i hendes hoved. Noget hun i dag omtaler, som en af de fejl, der har lært hende en masse.

”Jeg har lært at turde værne om mig selv, og hvem jeg er, og hvilke behov jeg har. Man skal give sig selv lov til at få nogle knubs indimellem. Det giver os mulighed for at mærke rigtigt efter. Tænke: Hvordan føles det her egentligt, har jeg det rart, når jeg er her?”

Forfatteren Helle Helle er også bevidst om livets op og nedture. Læs mere her.

https://imgix.femina.dk/soendag-artikelbanner-kjaedegaard.jpg

Mistede sin far som 5-årig

Søs forliste kærlighedsforhold kan ifølge hende selv spores tilbage til hendes fars tidlige død. Savnet til hendes far fik hende til at opsøge kærlighedsforhold, som gav hende en kort og umiddelbar lykke, men som i det lange løb ikke fungerede for hende.

”Hvis der var en, der sagde, jeg var dejlig, så var det nok til, at jeg tænkte: Tænk, at han synes det. Måske skulle vi blive kærester. Jeg var bare glad for, at der var en, der kunne lide mig, og at han var en mand. Jeg glemte helt at bruge min sunde skepsis.”

Multikunstner Annette Heick oplevede i foråret at skulle kæmpe sig igennem en tilværelse, der blev vendt voldsomt på hovedet. Læs mere her.

Terapi blev vendepunktet

På et tidspunkt begynder Søs i terapi, og terapien giver hende en række forskellige redskaber. Blandt andet lærer hun gennem terapien at slutte fred med hendes forskellige sider. Et redskab, hun vil komme til at benytte resten af livet, og som har haft stor betydning for, hvordan Søs i dag har det med sig selv og resten af verden.

”Man må finde en ventil, så man kan få afløb, ellers bliver man syg. Jeg havde brug for at finde ud af, at jeg godt kunne overleve uden min far. For det kunne jeg, jeg skulle bare lære at slippe angsten.”

https://imgix.femina.dk/soendag-til-ipad.jpg

Læs også