https://imgix.femina.dk/media/article/1631_skaeld_mindre_ud.jpg
Selvudvikling

Skæld mindre ud på dine børn

16. august 2016
af sundhedsredaktionen
foto: Panthermedia
Der er ingen, der synes, skældud er sjovt. Hverken barnet eller den voksne. Men hvad gør man så?

1. Sig mere ja og måske end nej.

2. Ros dit barn for alt, hvad han gør rigtigt: ”Aj, hvor blev jeg glad, da du samlede dit papir op og smed det i skraldespanden, sidste gang vi havde tegnet”, i stedet for anklagende: ”Hvorfor skal jeg altid rydde op efter dig?”.

Læs også: Børnepsykologen - det er vigtigere at anerkende end at rose sit barn

3. Forebyg skænderier og uheld. De fleste mødre kan nærmest forudsige, hvad der vil ske – ulykker og søskendeskænderier under opsejling. Grib ind, før det sker, så du slipper for at skælde ud bagefter.

4. Skæld som tommelfingerregel kun ud, når der er tale om farlige ting, hvor det er på sin plads ”at skræmme en bestemt reaktion frem” hos barnet. F.eks. hvis dit barn gør noget farligt.

5. Analysér dine motiver for at skælde ud. Er du bare sur? Irritabel? Og måske i virkeligheden på din mand eller dine kolleger. Hvis det handler om noget andet end barnet, skal du sende din galde i den rigtige retning.

Læs også: Sådan putter du dit barn med succes

6. Find ud af, hvad du gerne vil opnå. For hvis du ender med at få dårlig samvittighed, blive udmattet og mismodig og have et utrøsteligt barn, er skældud ikke vejen. Find ud af, hvad der skal til for at få barnet til at handle, som du ønsker.

7. Prioritér. Hvad er det nødvendigt at irettesætte barnet for, og hvad kan vente til i morgen, i overmorgen eller en helt anden dag? Du vil nok opdage, at den skældud, du lægger til side, går i glemmebogen.

Kilde: dailybitsof.com

Læs også