https://imgix.femina.dk/media/712aecdf8e824debb441e27b6b5a397b.jpg
Selvudvikling

Sådan får du, hvad du ønsker

16. september 2011
af Poul Jeritslev, redaktør NLP Foreningen i Danmark og certificeret NLP Coach
NLP-coach Poul Jeritslev giver dig her et par tips til, hvordan du får dét du ønsker.

Her er nogle af de bedste spørgsmål du kan stille dig selv, for at finde ud af hvad du egentligt ønsker - og hvordan du får det:

1. Hvad ønsker du dig?
Rigtig mange har aldrig gjort sig helt klart, hvad de egentlig gerne vil have. Og specielt kvinder har aldrig fået det spørgsmål før. De besvarer derfor ofte spørgsmålet med, hvad de IKKE ønsker. Når du formulerer hvad du ønsker positivt og præcist, tager du første skridt på vejen til at få det.

FAKTA

Dansk NLP Dag den 17. september 2011, holder NLP Foreningen i Danmark en åben konference for alle.
Konferencen holdes i Symbion på Østerbro i København kl. 9:30 til 16 og alle er velkomne.

NLP står for Neuro Linguistic Programming og bruges meget i coaching.

www.nlp-foreningen.dk.

2. Hvis der skete et mirakel i nat, og du vågnede op til en perfekt verden i morgen tidlig, hvordan ser den så ud?
Når det er svært at sige præcist, hvad du ønsker, så er dette spørgsmål en måde at finde ud af det på. Når du forestiller dig "din perfekte verden", er det nemt at se den positive forskel på i går og i dag. Og forskellen giver dig din ønskeliste.

3. Hvordan vil du vide, at du har fået det du ønsker dig?
Dette spørgsmål giver dig mulighed for at vurdere udbyttet af dit ønske. Det er det mål du går efter - hvordan har du det, når du når målet, hvordan ser det ud, hvordan lyder det, hvordan føles det at "være i mål". Så ved du nemlig også hvornår du har nået det.

4. Hvad vil det give dig, at få det du ønsker dig?
Et rigtig godt spørgsmål til at finde dine "rigtige" ønsker - finde det der giver mening for dig, dine sande værdier, det der gør dig glad og lykkelig. Ofte er f.eks. materielle ønsker kun et symptom for noget andet, der mangler i dit liv. Når du har svaret, så prøv at stille dig selv spørgsmålet igen. Så finder du nemlig ud af, hvorfor du ønsker dig det du gør. Bliv ved med at spørge, til du svarer det samme et par gange i træk.

5. Hvad holder dig tilbage?
De fleste af os kender den der lille stemme, som straks dukker op og siger "det kan du godt opgive" eller "det kan du ikke", når vi ønsker os noget større eller bedre, end det vi plejer at nøjes med. Sker det, så forsæt med at spørge dig selv "Hvem siger det?" - og du finder ud af, at din fremtidige lykke måske stoppes af fortidens stemmer fra forældre, lærere eller andre personer fra din barndom.
Dengang var det måske rigtigt, men det er det ikke mere.

Test: Hvor lang tid bliver en kravlende baby ved med at prøve at stå op og gå?

Svar: Til det lykkes!

Sådan er det også for dig i dag. Du kan, hvad du vil - du skal bare blive ved, til du når målet, og have det sjovt undervejs.

Læs også: Vil du ha' sex eller bekymringer?

Læs også