https://imgix.femina.dk/media/06d124c8f2ac41f7ad5c81c8cc1112bf.jpg
Kærlighed og sex

Vil du ha' sex eller tale om bekymringer?

14. september 2011
af Ruddy Hansen, 31 år
foto: ThinkStock
Din mand tænder af på dig, hvis du snakker for meget om bekymringer. Det mener Oestrogen.dks klummeskribent Ruddy.

Vi går alle sammen med bekymringer i vores sind. Nogen gør det mere end andre og andre endnu mere en andre.

Men hvor stammer bekymringerne fra?

Vi skal tilbage i vores fædres og forfædres historie for at se på deres levevis og måden de har udviklet sig på gennem årtusinder. For der er en grund til menneskets overlevelse.

Oestrogen.dks klumme-
skribent Ruddy Hansen

Den årsag ligger i vores skarpslebne instinkter! Instinktet har reddet os fra døden: Mammutten, elefanten, sabeltigeren og de andre forhistoriske rødder, der stod klar bag en hæk og i hver en klippeskakt. De stod klar til at knalde os ned ved først givne lejlighed, fortære os i stumper og stykker og spytte os ud med sådan en kraft at selv makuleringsmaskinen ville blive fascineret.

Nye udfordringer i 2011
Men disse udfordringer står manden ikke over for mere. Han har for længst parkeret jagtriflen inden i skabet og sat stridskøllen væk. Dem han slås med i dag er konkurrenterne. Interne magtkampe om hvem af hans kollegaer, der vil save grenen over for direktøren.

Han prøver at skubbe ham ned af pinden og tage hans årsbonus. Så når fyraftens gong-gongen endelig lyder, drømmer manden om at komme hjem til sin kone, der står klar med kødgryderne. Der vil han nuses, pusses, plejes og tages af.

Han glæder sig til at se dig, han drømmer og fantaserer om, hvad du har lavet af mad, hvordan han skal tage dig på køkkenbordet og forkæle dig, nyde dig mens han fortæller om sin arbejdsdag. Imens skal du anerkendende og rosende beundre ham for hvor dygtig og stolt du er af ham - bare lige for at hive kontrakten i land .

Hvad gør bekymringerne ved OS som mænd?
Når vi så sætter os til bordet og skal til at sætte tænderne i en god bøf og nyde vores drømmekvinde som vi elsker og du så lige pludselig vælger at bralre ud om alle de bekymringer, du har haft i løbet af dagen, så står vi mænd sgu af. Det er uanset om du fortæller om, hvordan du skal forholde dig til dine menstruationssmerter fordi "du bløder mere end du plejer", eller "hvor forfærdelig hele verden er" og at du "ikke aner hvad du skal stille op med din bedste veninde fordi I skændes og er uvenner".

Fortsætter I jeres maskingeværs-salve af bekymringskugler mod os med spørgsmål om "hvorfor I aldrig bliver inviteret ud?", "får du snart en lille gave?" eller "hvorfor vi ikke knalder mere som vi tidligere gjorde?" så slukker vi for lytteknappen, og ønsker os et helt andet sted hen på jorden.

Skal vi så også samtidig forholde os til jeres bekymrings-snak med at "forholdet ikke går så godt mere", forstærker du effekten. Og fyrer du "elsker du mig egentlig?"-spørgsmålet af, fordi du har tænkt og bekymret dig meget over det, så er der for alvor lagt i ovnen til at forholdet er på detour.

Lysten bliver grillet væk
For de bemærkninger vil i et splitsekund fremkalde momentane stilbilleder på nethinden efterladt af korte blitzagtige flashglimt, der går direkte ind og griller mandens lystcenter med en sådan kraft, at han føler han sad i den elektriske stol og blev zappet.

Det er et kæmpe turn-off, og vi får nærmest en ud-af-kroppen oplevelse med at vi ser os selv lunte ind og pakke kufferteren og skride.

Ofte nøjes mænd med at liste over på sofaen og blive fraværende, for vi kan ikke rumme alle de bekymringer. Det dræner os for energi, det piner os og resultatet bliver i sidste ende, at vi mister lysten til at knalde og vælger spillet 5 mod 1 med os selv.

I kvinder kunne lige så godt finde elektrochock-laderen frem, og placere den med et snuptag på vores kugler og riste al lyst og begær ud af os, når i fortæller om alle jeres bekymringer, for det er det, der sker inden i os, når vi skal høre på emner, som I burde dele med veninderne, hunden, din mor eller potteplanten.

Vil du have bekymrings-snak eller sex?
Næste gang du sidder og vil dele dine bekymringer med din mand, så spørg lige dig selv en gang eller to om du vil have gnist og passion eller bekymrings-snak?

Kan du dele det med en veninde, så gør det! For i bund og grund skal der ikke mange bekymringsemner til før din mand lukker af. Omvendt så skal der ganske få forløsende ord til, før han tænder på dig og lyser.

Vi mænd elsker ros, vi elsker forkælelse, vi elsker at du viser os kærlighed og giver os en følelse af at være mand, og så elsker vi et lille uskyldigt strejf på køllen engang imellem - mere skal der ikke til, så enkelt er det.

Så kvinde spar på bekymrings-emnerne og find rosen og kærligheden frem - din mand vil elske dig for det. Du vil elske dig selv endnu højere for det, da det i sidste ende vil resultere i endnu mere kærlighed, lidenskab og nærvær fra din mand til dig til. Det kan man da kalde en vind vind-situation.

Læs også: "Derfor flygter manden ud i bilen"

Læs også