https://imgix.femina.dk/media/26385c98add3486ab842c13e9a02b0d1.jpg
Selvudvikling

Sådan bliver dine nytårsforsætter til virkelighed

3. januar 2012
af Motivator Kasper Grandt - OptimalUdvikling.dk
foto: ThinkStock / Privat
Har din nytårsbrandert affødt en masse løfter til dig selv, du ikke ved hvordan du skal holde? Motivator Kasper Grandt giver dig koden til at få gjort dine drømme til virkelighed.

For få dage siden var du fast besluttet på at smide de 5 overflødige kilo, gennemføre en ½ maraton og genopdage dit parforhold. Nu melder januar sig trist og grå og det nye år, som skulle bringe forandring og nye vaner, ser pludselig langt og uoverskueligt ud.

Men hvad med nytårsforsætterne? Ryger de ud i kloakken sammen med sne og sjap?

Personlig træner, foredragsholder og motivator Kasper Grandt har stor erfaring i, hvordan vi alle kan nå vores mål. "Det er ofte simple tiltag, der gør, at du kan forbedre muligheden for at nå dine mål markant", fortæller Kasper Grandt, som har udarbejdet disse simple råd til læserne:

Kasper Grandt

1. Skriv dine mål ned. Undersøgelser tyder på, at hvis du skriver dine mål ned, så forøges chancen for at du rent faktisk opnår dem med op til 80% Du bliver automatisk mere målsat, når du ser dit mål på skrift frem for at det bare optræder i din bevidsthed som en flygtig tanke.

2. Lav realistiske, målbare, konkrete mål. Det er ikke godt nok, at have et mål om at blive bedre i skolen, - det er for ukonkret. Det er langt bedre at sige, at man vil hæve sit snit med 1 karakter indenfor et år. Jo mere konkret, jo mere motiverende bliver det at gå efter, siger Kasper Grandt.

3. Lav delmål. Ting tager tid og man kan nemt miste motivationen for at opnå sit mål. Hvis dit mål er at få et nyt arbejde, er det ikke selv det nye arbejde du skal fokuserer på. Det er derimod delmålene, som leder dertil: Spørg dig selv: "Hvem kan jeg kontakte, hvilke kurser kan jeg tage, hvordan kan jeg nu og her forbedre mine chancer for at få det nye arbejde?"

Kort kan man sige, at målsætninger skal være SIMPLE:

FAKTA

Kasper Grandt foredragsholder, personlig træner og motivator arbejder med både skoler og virksomheder om at realisere hver enkelt medarbejders yderste potentiale.

Se mere på optimaludvikling.dk

Spot on! (Jo mere konkrete og spot on vores mål er jo bedre)

Interessante (Vi bliver aldrig gode til noget, som ikke interesserer os)

Mine egne (Definerer dine egne mål - det øger motivationen betydeligt)

Procesorienterede (Hav fokus på delmålene undervejs i processen)

Langsigtede (Sæt mål som udfordrer dig nu, men også på længere sigt)

Enkle (Enkle at handle på, men ikke enkle at opnå)

Disse tiltag vil øge din chance for at nå dine mål, så DU får mere ud af livet! Når du har afdækket, hvad det vil kræve af dig at nå dit mål, så spørg dig selv, om du virkelig vil gå efter det -for en halvhjertet indsats vil ikke give dig det, du drømmer om. Vil du derimod betale prisen og gå hele vejen, så er der intet, der holder dig tilbage fra at realisere DINE mål for livet!

Læs også