https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/ppiller-prim.jpg
Selvudvikling

Påvirker dine p-piller dig?

8. april 2013
af Charlotte Lotus Sommer
foto: All Over og Privat
Coach Charlotte Lotus Sommer oplevede hvordan, hendes p-piller nærmest holdt hende fast i en bedøvende, grå sky. Hør hendes beretning her – måske p-piller også påvirker dig?

Jeg skal ikke på nogen måde gøre mig til dommer over, hvorvidt det er sundt eller usundt at tage p-piller. Jeg vil i dag blot nævne min egen erfaring. Jeg har taget p-piller fra jeg var 15 år gammel, og har kun løbende holdt korte pauser for at skifte mærke eller fordi jeg ikke havde en kæreste og derfor ikke fandt det nødvendigt. Flere gange når jeg er stoppet er jeg blevet overrasket over, hvilken kæmpe forskel det har gjort for både mit humør, min krops velbefindende og min sexlyst.

OM CHARLOTTE LOTUS SOMMER

Jeg hedder Charlotte Lotus Sommer og er Oestrogens nye ekspert indenfor personlig udvikling.

Jeg er foredragsholder, mentor, provokatør og inspirator og jeg ejer charlottesommer.dk, hvor jeg hjælper mennesker med at opnå mere positiv energi, power og personlig udvikling.

Personlig har jeg kæmpet mig tilbage til livet, når alt så sort ud, specielt efter tabet af min mor som 20 årig. Jeg har valgt at tage ansvar og kæmpe for mine drømme og være en fighter, og nu ønsker jeg at støtte dig i at gøre det samme!

Jeg har en bachelor i sundhedsfremme og psykologi og er derudover uddannet business og lifecoach fra Manning Inspire, hvor jeg også har mastermodulerne Public Speaking og Enneagrammet.

Min store drøm er, at flere kvinder begynder at tro mere på dem selv og gå efter deres drømme og ønsker. Jeg glæder mig til at kunne inspirere, motivere og udfordre dig til at gøre det samme.

Allerede nu kan du få gode tips og tricks til, hvordan du får mere Positiv Energi, Power og Personlig Udvikling, via mit nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig her på min hjemmeside

Jeg glæder mig til at møde dig!

Lad mig forklare forskellen. Hver gang jeg er stoppet på p-piller har jeg kunne mærke forskellen. Ikke imens jeg tog dem. Den store forskel har været, at jeg er gået fra at føle mig lettere bedøvet, som værende inde i en grå sky eller at have være bedøvet både følelsesmæssigt og kropsmæssigt. Min sexlyst har været mindre, og det har taget mig utrolig lang tid at blive tændt og sex er nærmest hurtigt gået lidt i glemmebogen.

Den ene gang gik jeg fra p-piller til minipiller, da jeg havde de vildeste humørsvingninger (vildere end normalt), og jeg derfor overvejede muligheden, at det måske kunne være mine p-piller's skyld. Det gjorde en kæmpe forskel. Minipillerne påvirkede mig ikke i samme ekstreme grad, og jeg tænkte at nu havde jeg fundet svaret. Endelig noget beskyttelse jeg kunne tage uden at blive påvirket overhovedet. Men efter jeg er stoppet fuldstændig på minipiller kan jeg mærke, hvor meget de også påvirkede mig. Nu er sexlysten pludselig tilbage igen, jeg er gladere og føler mig lettere i kroppen og i hovedet.

Endnu en gang vil jeg gerne pointere, at jeg ikke skal gøre mig til dommer over om det er godt eller skidt at tage p-piller eller ej. Jeg vil blot nævne, at flere af mine veninder har haft samme oplevelse, og jeg derfor vil opfordre dig til at overveje, om det er godt for dig.

Hvad bruger du så?
Ofte bliver jeg spurgt, hvad vi så gør derhjemme min kæreste og jeg. Og svaret er simpelt. Vi bruger kondom, hvilket fungerer super godt. Selvfølgelig er det ikke det samme at have sex med kondom, som det er at have uden, men der synes jeg trods alt det er vigtigt som et minimum at have lyst til sex og at min krop har det godt.

Så husk endelig at bruge prævention, medmindre du gerne vil være gravid eller have en kønssygdom selvfølgelig.

De kærligste hilsner

Charlotte Lotus Sommer, nu uden hormonforstyrrende p-piller i tasken.

MERE FRA CHARLOTTE: Har du en indre slavepisker?

ELLER: Hvad siger dit hjem om dig?

TEST DIG SELV: Er du god til at sige fra?

LIGE NU I SHOPPEN:

Få et personligt årshoroskop fra astrolog Lejla Lindholm Christensen, kr. 500

Se mere her

Læs også