https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/februar/slavepisker-prim.jpg
Selvudvikling

Har du en indre slavepisker?

28. februar 2013
af Charlotte Lotus Sommer
foto: All Over og Privat
Mange af os taler til os selv på en måde, som vi ikke engang ville tale til vores værste fjende på: ”Din store idiot”, ”hvad har du nu gang i?” eller ”nej, hvor er du bare for meget.” Men du kan lære at styre den indre stemme…

Den indre dialog vi mennesker har, kan have mange forskellige "personligheder". Når vi er i godt humør, støtter den os og når vi er kede af det eller sure, så kan den blive en indre slavepisker, der råber og skriger af os.

Kender du det?

OM CHARLOTTE LOTUS SOMMER

Jeg hedder Charlotte Lotus Sommer og er Oestrogens nye ekspert indenfor personlig udvikling.

Jeg ejer charlottesommer.dk, hvor jeg hjælper mennesker med at opnå mere positiv energi, power og personlig udvikling.

I 2005 ændrede mit liv sig brat, da jeg fra den ene dag til den anden mistede min mor uden varsel. Det føltes som om, jeg fik revet min rygrad ud og pludselig slet ikke viste, hvem jeg var, hvad jeg kunne lide og hvad meningen var med livet. Alt hvad jeg indtil da havde kæmpet for, virkede nu så ligegyldigt. År 2005 blev starten på en lang og hård, men også fantastisk rejse i mit indre. En rejse, hvor jeg virkelig måtte beslutte mig for, hvordan jeg ville leve mit liv for hvis det kunne ende så pludseligt fra den ene dag til den anden, så var det bare om at få det bedste ud af det.

I de efterfølgende år gik det langsomt op for mig, at jeg HELE mit liv havde levet efter andres forventninger og opnåelse af ydre ting! Jeg havde overset mit indre, der havde brug for selvkærlighed og omsorg og gik ofte rundt i en tilstand af ikke at være rigtig glad. Jeg valgte derfor at tage en beslutning. Ikke mere mellemtilfredshed til mig. Nej tak. Nu ville jeg sgu leve livet på trods af andres ideer og holdninger!

Jeg har kæmpet mig tilbage til livet, når alt så sort ud. Jeg har valgt at tage ansvar og kæmpe for mine drømme og være en fighter, og nu ønsker jeg at støtte dig i at gøre det samme!
Jeg har en bachelor i sundhedsfremme og psykologi og er derudover uddannet business og lifecoach fra Manning Inspire, hvor jeg også har mastermodulerne Public Speaking og Enneagrammet.

Min store drøm er, at flere kvinder begynder at tro mere på dem selv og gå efter deres drømme og ønsker. Jeg glæder mig til at kunne inspirere, motivere og udfordre dig til at gøre det samme.

Allerede nu kan du få gode tips og tricks via mit nyhedsbrev, du kan tilmelde dig her

Jeg glæder mig til at møde dig!

De fleste af os har en heftig indre dialog, selvom det er de færreste af os, der blærer os med det. Nogle gange undrer det mig, at der ikke kommer røg ud af ørerne på os, sådan som der er gang i de indre stemmer.

For at den indre slavepisker ikke skal komme til at styre dig, vil jeg i dag, med risiko for at lyde en smule skizonfren, give dig 3 tips til at blive bedre til at kontrollere det.

1: Bliv opmærksom på, hvordan du taler til dig selv
Første skridt er at begynde at lægge mærke til, hvordan din indre dialog egentligt er. Den indre slavepisker er en snu sag, og kan gemme sig godt som regler du har lavet for dig selv, vanetænkning eller som din gode ven, der jo bare sørger for at du får trænet, arbejdet, bagt, læst osv. Her mener jeg ikke, at du skal monitorere samtlige tanker, du har, hele tiden for så bliver du sindssyg, og det skal vi jo ikke ud i. Så ville du ikke kunne lave andet. Dog er det vigtigst at være opmærksomhed på, og i denne sammenhæng har du verdens bedste hjælper; nemlig dine følelser. Læg mærke til når du føler dig anspændt, stresset og ked af det. Følelserne opstår pga. det tanker vi har, så de er super gode indikatorer på, hvad du tænker i et givent øjeblik.

2: Betragt dine tanker uden at dømme
Når det efterhånden er blevet mere klart for dig, hvordan du generelt taler til dig selv, så betragt tankerne og den indre slavepisker uden at dømme. I hvilke situationer dukker den op? Hvad vil den dig? Hvad siger den konkret?

Det kan være ting som "hvorfor er du blevet så fed?", "ej hvor er du doven", "kom nu kom nu, hvorfor er du så langsom?".

Bare betragt hvad den siger uden at dømme. Og misforstår mig ikke. Jeg ved, at det kan være svært at opdage, at du i mange år har gået rundt med flere forskellige stemmer i dit hoved, som taler virkelig grimt til dig. Det er ikke rart, men de er der af en årsag, hvilket leder mig til sidste tip.

3: Hvordan kan du arbejde sammen med din slavepisker?
Din indre dialog er opstået, fordi den på et tidspunkt har gavnet dig. På en eller anden måde har de indre stemmer passet på dig. Måske har de netop sørget for, at du ikke blev en tyk sofakartoffel eller at du tog en masse uddannelser, så du har kunne få et godt job i dag. På et tidspunkt er det dog godt, at tage dialogens form op til overvejelse. Prøv at spørge din indre slavepisker (eller hvad det er for dig), hvad den vil dig? På hvilken måde er din i dit hoved for at hjælpe dig? Gå i dialog med de indre stemmer, og spørg hvad de vil, og om i evt. kan samarbejde, så "samtalerne" bliver til din fordel. Du vil blive overrasket over, hvordan du med lidt øvelse får mere energi, og føler at du pludselig har et hel cheerleaderhold bag dig i stedet for en masse trolde med piske i hånden.

Kærlig hilsen fra alle os til alle jer

Charlotte Lotus Sommer og co.

LÆS OGSÅ: Bliver du påvirket af fuldmånen?

TEST DIG SELV: Hvordan opfatter andre dig

LIGE NU I SHOPPEN:

Mailcoaching med psykolog Kisser Paludan, kr. 800

Se mere her

Læs også