https://imgix.femina.dk/media/article/qdk_tess_.jpg
Selvudvikling

Modellen Tess Holliday: ”Jeg får dødstrusler hver eneste dag”

21. januar 2019
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Plus size-modellen Tess Holliday bliver chikaneret hver eneste dag – blot for at være en tyk model. Mød hende her – hvor hun også fortæller, hvorfor hun aldrig ville gå catwalk for Victoria’s Secret, selv hvis hun fik muligheden.

For den amerikanske plus size-model Tess Holliday er chikane og dødstrusler et dagligt resultat af bare at være den hun er i offentlighedens øjne.

- Hver evig eneste dag er der nogle, der fortæller mig, at jeg burde dø, eller at jeg er ved at slå mig selv ihjel, at jeg er klam, eller som antager, at jeg har spist på McDonalds fem gange den dag, har Tess Holliday fortalt i et interview med Mic Dispatch på Facebook Watch

Læs også: Plus size-modellen efter body-shaming: "Pludselig er I alle læger og trænere ...!"

Med over 3, 5 mio. følgere på de sociale medier og efter at have været på forsiden af People, SELF og Cosmo U.K., er Holliday en af de mest anerkendte tykke modeller i verden (Holliday foretrækker selv ordet ’tyk’ frem for ’plus size’.)

- Når jeg i offentligheden refererer til mig selv som ’tyk’ over for fremmede, bliver de enormt ukomfortable. De griner eller siger ”åh, nej, du er da ikke tyk…” og jeg bliver sådan lidt: ”JO, jeg er fucking tyk!” Altså, jeg ved det godt. I behøver ikke at pakke det ind, og det er sådan, jeg vælger at identificere mig selv, og det adjektiv jeg bruger for at beskrive mig selv. Man kan dog ikke benægte, at mit ansigt er fantastisk, og at det burde lave mere mode og magasiner, og at alle de magasiner og blade, der ikke bruger mig, faktisk gør dem selv en bjørnetjeneste.

Vil ikke være nogles tykke eksempel

Det er ikke bare magasinerne, der ikke bruger Tess Holliday og andre tykke modeller eller plus size-modeller, det er også de store detailhandlere. I november gav marketingschefen fra L. Brands, som er Victoria’s Secrets moderselskab, et interview i Vogue, hvor han retfærdiggjorde brandets manglende casting af plus size-modeller og transseksuelle personer.

- (…) ingen havde interesse i det, og det har de stadig ikke, lød det blandt andet fra marketingchefen.

Læs også: Se videoen: Victoria's Secret-lingeri-show blev genskabt - med andre modeller!

Ville Holliday selv – hvis hun blev spurgt – overveje at gå model for brandet i fremtiden?

- Nej, det ville jeg ikke. Det ville totalt ødelægge min troværdighed. Jeg har bygget mit brand op på troværdighed og på at være mig selv. Jeg er ikke interesseret i at være nogles ’tykke eksempel”.

Hun har dog én indvending.

- HVIS Victoria’s Secret udvidede deres kollektion til at have størrelser, jeg rent faktisk kunne have på, hvis de faktisk havde kampagner, der viste diversitet og brugte modeller med forskellige kropstyper, så ville jeg måske ændre mening.

Tess Holliday erkender dog, at det næppe vil ske, at Victoria’s Secret får en plus size-model ned ad catwalken.

- Jeg opfordrer bare folk til at være lidt klogere, lyder det fra Holliday, som på ingen måde ryger af sporet på grund af afvisninger som denne. Tværtimod giver det hende blod på tanden.

- Jeg har sluttet fred med min krop, det har andre mennesker ikke, men det er ikke mit job at ændre deres holdning. Det er bare mit job at blive ved med at gøre, hvad jeg gør og blive ved med at trives, for det gør dem vrede, men det vil hjælpe andre mennesker og ændre ting.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også