https://imgix.femina.dk/media/article/final_2_vs.jpg
Selvudvikling

Se videoen: Victoria’s Secret lingeri-show blev genskabt – med andre modeller!

11. juni 2018
af Christina Forsberg
foto: YouTube og BuzzFeed
Se - eller gense - den skønne video fra BuzzFeed, hvor de genskaber et Victoria’s Secret modeshow med kvinder, der afviger en del fra den sædvanlige VS-modeltype. Det er fantastisk.

De fleste mennesker får et særligt billede på nethinden, når man siger ordet ”Victoria’s Secret-model”: Høj, solbrændt, yderst slank, velproportioneret og sportstrænet kvinde med velplejede, fyldige lokker. Sådan nogle kvinder man tænker, er photoshoppet – bortset fra, at de også ser sådan ud i virkeligheden oppe på podiet.

Samfundets konventionelle syn på skønhed fortæller os, at ”dette er de perfekte kvindekroppe” – sådan alle burde drømme om og stile efter at se ud, hvilket de aller-allerfærreste gør og kan – uanset et livs indsats. Med det resultat at meget få – efter at have set de berømte modeller, som også bliver kaldt ”angels”, (de går med store engle-fjervinger på ryggen) – har lyst til og mod på at gøre dem kunsten efter. Og dog…

Læs også: Her er sandheden bag de smukke Victoria's Secret-modellers ydre

Skønhed er i alle kvinder

BuzzFeed genskabte nemlig Victoria’s Secret Show 2016, men fik en række helt forskellige kvinder, mere eller mindre langt fra Victoris’s Secret-idealet – til at gå show. For at vise at skønhed er i alle kvinder - ikke kun i det uopnåelige ideal-udseende. Nogle af dem var plus size- og kurvede modeller, andre var helt almindelige kvinder uden modelerfaring.

Alle kvinderne fik lagt en flot og professionel makeup, der var en ”angel” værdig…

https://imgix.femina.dk/vs_1.jpg

En sagde blot: ”Why the fuck not?”

De fleste var ret nervøse...

https://imgix.femina.dk/vs2.jpg

Og alle gik et show fuld af glæde, med et begejstret publikum og til stor inspiration for alle os andre.

https://imgix.femina.dk/vs_3_0.jpg

Læs også: Vil Victoria's Secret (endelig) vise plus size-modeller?

Tess Holliday på catwalken

Plus size-modellen Tess Holliday sluttede af på podiet som kronen på værket, for netop hun har været ude og kritisere Victoria’s Secret for, at de sender et forkert signal til kvinder om, hvad der er smukt, og hvad der ikke er.

https://imgix.femina.dk/vs_4_0.jpg

Og ingen tvivl om, at de seje og labre kvinder fik understreget, at skønhed ikke kommer i én størrelse eller form, men utallige. Og at der er BRUG for netop begivenheder som denne. Som en af modellerne siger:

”Der er dage, hvor jeg kan føle mig selv, og så er der dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at eksistere i den krop, jeg bor i.”

På catwalken strålede alle dog, og den der ikke får et smil på læben af at se videoen, må have en meget dårlig dag – bedøm selv her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også