Tess Holliday svarer igen på body shamers
Selvudvikling

Plus size-modellen Tess Holliday efter body-shaming: ”Pludselig er I alle læger og trænere…!”

21. november 2017
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
”You’re damned if you do, and damned if you don’t”

Der eksisterer en meget sigende vending på engelsk: ”You’re damned if you do, and damned if you don’t”, som løst oversat betyder, at uanset hvad du gør, kan du ikke gøre nogen tilfredse.

Sådan præcist må det opleves for de berømte plus size-modeller, når de viser et billede af sig selv i træningstøjet, i fitnesscenteret eller på anden måde i gang med - det for nogen utænkelige – at motionere deres kurvede kroppe.

”Bekymr jer om jeres eget liv”

Her på Q.dk skrev vi for nyligt om de kritiske kommentarer, Ashley Graham fik, da hun lagde en træningsvideo på sin Instagram-profil. Det samme skete for plus size-modellen Tess Holliday, da hun lagde denne video på sin Instagram:

I en ny post lagde Tess Holliday også nogle af de spydige kommentarer op, som hendes video havde modtaget:

”Du skulle hellere lave konditionstræning, du gør bare din overvægt sværere at forbrænde, og det er ikke sundt”, ”for fanden, forberedelser til næste års hotdog-konkurrence”, ”du laver dine squats forkert. Din ryg skal være lige. Det er vigtigt…”

LÆS OGSÅ: Bodyshaming kan være skadeligt for kvinders helbred

Akkurat som Graham lod Tess Holliday dog ikke de negative kommentarer stå ubesvaret hen.

- Folk tror ikke, jeg motionerer, fordi jeg ikke har trang til at vise billeder af det på de sociale medier, og det har jeg ikke, fordi det ikke kommer nogle ved, hvad jeg gør med min krop. Når du virkelig begynder at elske dig selv, så tager du dig også af dig selv på den måde, DU har lyst til….

Og så smider Holliday også et par stikpiller af sted:

- … når jeg lægger ting op omkring min motion, så er I alle pludselig læger og trænere (…) I kan simpelthen ikke holde ud at se, at én, der er uden for samfundets standarder for skønhed, trives, som jeg gør. Det piner jer. Bekymr jer om jeres eget liv.

Opfordringen er hermed givet videre.

LÆS OGSÅ: Kender du nogen, der 'body shamer' andre? Så giv dem disse 4 gode råd

I videoen herunder kan du se Tess Holliday tale mere om fedme-haderne:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også