https://imgix.femina.dk/media/article/blomsterberg.jpg
Selvudvikling

Mette Blomsterberg: Det spiser vi til forret juleaften

16. december 2015
af Rikke Hast, redigeret af redaktionen
foto Heidi Maxmiling
Når der holdes juleaften i hos Mette Blomsterberg, er der som regel en forret inden den store hovedret

Julemad hos Mette Blomsterberg kan være traditionel – men den kan også være så meget andet. Det ses tydeligt juleaften, hvor der serveres forret inden den klassiske julemiddag.

Hele familien er nemlig meget glad for skaldyr.

- Vi får altid – eller det har vi i hvert fald fået de seneste mange år – king crab til forret juleaften. Der er som regel lidt tilbage, som vi så spiser dagen efter, evt. sammen med en god mørbradbøf. Pigerne, og især Laura (Mettes ældste datter, red.), synes, det er hyggeligt at sidde og pille krabbekød, siger Mette Blomsterberg til SØNDAG.

Har du styr på flæskestegen til juleaften? Her får du opskriften

Mette Blomsterberg har ikke tålmodighed til fjordrejer

Især Mette Blomsterbergs mand Henrik er glad for skaldyr og kan spise det i timevis.

- Om det er krabber, rejer eller hummer. Det er ligegyldigt, han elsker det. Han har også tålmodigheden til det. Det har jeg ikke i samme omfang, jeg har f.eks. ikke tålmodighed til at pille fjordrejer. Så derfor forkæler jeg ham ofte med skaldyr i løbet af december, forklarer Mette Blomsterberg.

Der er dog også plads til det traditionelle i julen, og blandt andet bager Mette Blomsterberg altid vaniljekranse, peberkager og nøddesmåkager til julehyggen. Hun vil hellere holde sig til at bage tre-fire forskellige slags kager i stedet for at stresse over at bage 10 forskellige slags.

Ingen jul uden vaniljekranse. Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på lækre vaniljekranse

- Sådan har jeg det nok i virkeligheden med alt. Hellere lidt, men godt, men når det så er sagt, så er jeg jo nok typen, der ofte slår et lidt for stort brød op. Jeg tænker tit: Det kan jeg da godt lige klare, og det gør jeg så. Det er en del af min natur, at jeg godt kan lide at have sådan lidt småtravlt. Især hvis jeg laver noget, som jeg hygger mig med at gøre samtidig, og det gør jeg, når jeg bager og laver mad. Jeg kan godt lide det, siger hun.

Mad med sjæl og kærlighed i

For Mette Blomsterberg, hvor mad og kager er en stor del af hendes hverdag, er det vigtigt, at julemaden er af god kvalitet.

- For mig er julen en tid, hvor der skal være lidt ekstra af alt det gode. Vi skal forkæle hinanden og også forkæle os selv. Og maden er for mig en vigtig del af julen. God julemad skal for mig være mad, der er blevet lagt sjæl og kærlighed i. Mad, der er lavet fra bunden af gode råvarer, siger Mette Blomsterberg.

Den tanke har hun med fra sit barndomshjem.

- Min mor var økonoma, og selvom pengene bestemt var små efter skilsmissen, så var hun bevidst om, at vi skulle have mad af en ordentlig kvalitet. Rigtig mad. Så hun lavede al maden fra bunden – også julemaden. Der var ikke overflod, det var småt, men godt.

Elsker du Mette Blomsterbergs lækkerier? Her får du 15 af hendes beste opskrifter

Galleri: 15 af Mette Blomsterbergs lækre opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også