sjæl
Selvudvikling

Lyt til din sjæl: 3 råd til at styrke din sjæl

15. november 2016
af Gitte Jørgensen
Foto: Panthermedia, All Over Press
Tør du lytte til din sjæl? At følge kærligheden, vælge ny livsbane eller rejse ud i verden handler ofte om at følge sin sjæl, men mange af os tør ikke eller har glemt at lytte til vores hjerte. Her får du 3 gode råd til, hvordan du får kontakten til den klogeste del af dig selv tilbage.

Kender du fornemmelsen af, at din sjæl har kaldt i et stykke tid, men du har ikke haft tid til at tage dig af det? Du ved måske godt, at der er noget, du bør gøre i dit liv, men den ene dag er gledet over i den anden ... Og pludselig er det så, at du kan havne i en såkaldt meningskrise. Det er i hvert fald det, som ekspert i intuitiv intelligens Nanna Agerlin kalder den tilstand, der kan opstå, hvis vi ikke reagerer.

– Tit starter sjælens kald med en lille hvisken. Vi bliver i overført betydning berørt let med en fjer. Vi får måske den tanke, at ”det her er ikke mig længere”. Det, vi tidligere brændte for, brænder vi ikke for mere. Dét, vi er i, føles mere og mere udhulet, og dét, der engang var vores sandhed, ender med at blive en løgn. Vi har en indre stemme i os, der hvisker, og hvis vi overhører den indre stemme i for lang tid, kan vi ende med at blive både syge og ulykkelige, siger Nanna Agerlin.

Styrk din sjæl

1. Tro på dig selv - igen

Din sjæl kan kalde nok så meget og give dig nok så mange intuitive beskeder, men hvis du ikke tror på din egen indre stemme, kan det hele nemt falde til jorden.. Men fortvivl ikke! Du kan opbygge din tro på dig selv. Først og fremmest ved at træne dit selvværd op.

 – Selvværd kan nemlig blive slidt af kriser, stress og sygdomme, siger den svenske ekspert i selvværd Mia Törnblom, der foreslår os at skabe en praksis, hvor vi hver eneste dag fokuserer på det, vi har været gode til at gøre eller gode til at være.

Det kan du gøre: Lav en succesliste over de gange, din intuition har været rigtig. Når du skal træffe valg, så kig på din liste. Vi mennesker har en tendens til at glemme vores egne succeser.

Vandring er godt for sjæl og krop

2. Vent ikke for længe

– Problemet er ikke, at vi ikke er intuitive. Problemet er, at vi ikke handler på det, vi ved, siger den amerikanske ekspert i intuition Sonia Choquette.

Du hører måske din sjæls kalden, men du vil være sikker på, at det, du nu hører, også er rigtigt og vil gå godt. Du ønsker ikke at lave fejl, falde igennem eller at bruge din tid unødigt. Det er forståeligt nok. Selvfølgelig skal vi tænke os om og bruge vores sunde fornuft. Men. Der kan også snige sig en stagnerende venten ind, så dine drømme glider ud mellem fingrene på dig. For med hånden på hjertet: Vi kan ikke kontrollere livet, og vi kan aldrig være sikre på de valg, vi tager. Men en rigtig beslutning føles ofte lettende, har et strejf af god samvittighed i sig, og når du har taget den, vil du føle, at noget ”klikker på plads”.

Det kan du gøre: Spørg dig selv: ”Hvad er det mindste, jeg kan gøre for at bevæge mig i retning af min sjæls kalden?” Tag små skridt og mærk hele tiden efter, om de føles som ”ja”.

Forkæl din sjæl med grønt

Når sjælen kalder

3. Genfind din entusiasme

Føler du, at du er gået i stå? Når sjælen kalder, kan årsagen være, at du har glemt din begejstring eller en følelse af mening. Vores sjæl ønsker ikke, at vi skal være triste. Den vil altid guide os i retning af udvikling og bevægelse. Men måske har nogen eller noget slukket din følelse af begejstring, og du må hjælpe dig selv tilbage på sporet.

Måske har du mistet din entusiasme, fordi det stikker dybere: Du mangler en følelse af at have et livsformål. Et livsformål ligger ofte lige for, men du kan have gjort dig blind på det – eller glemt at skrue op for det – fordi du ikke selv tillagde det nogen betydning. Et livsformål er som en underliggende energi, der spinder sig igennem dine handlinger. Hvad roser andre dig for? Hvad får du altid at vide, der er det særlige ved dig? Vejen til entusiasme – og livsformål – er at skrue op for det, der er det unikke ved dig.

Det kan du gøre: Hvis du er helt rundt på gulvet i forhold til, hvad dit livsformål er, så følg din entusiasme.