offline
Selvudvikling

Log af når du har fri: 8 grunde til at gå offline

6. juli 2016
af Signe Scharf
Mange overvejer ikke engang at gå offline – selvom de burde!

1. Du får mere tid.

”Mig-tid” betyder, at du ikke tjekker din arbejdsmail, når du har fri. Gå offline ved at sætte din telefon på flytilstand og luk alle arbejdsrelaterede faner i din browser. Hvis du fokuserer halvt på dit arbejde, når du er hjemme, fratager du sig selv muligheden for at genoplade mentalt.

2. Du undgår FOMO.

Fear of Missing Out (FOMO) er ikke en reel sygdom, selvom den kan føles slem, når den rammer. Nåt du er Instagram og ser billeder af smukke rejsedestinationer, som du ikke har råd til, bliver du ikke glad på dine venners vegne. Du bliver tværtimod bare jaloux – og hvis du har adgang til Instagram, Facebook eller Twitter, kan du ikke lade være med at tjekke dem. Derfor er det bedre at undgå dem helt.

3. Dit helbred forbedres.

Du vinder måske nok titlen som månedens medarbejder, når du pløjer dig gennem mails i din fritid, men bagsiden af medaljen er, at din stillesiddende livsstil sandsynligvis kapper nogle år af dit liv i den anden ende. Det giver sig selv – jo mere tid vi tilbringer ved computeren, jo mindre tid bruger vi på at bevæge os.

4. Det får bedre manerer.

Hvor mange gange har du været midt i en samtale med en ven, hvis øjne pludselig glider ned over hans eller hendes smartphone? At tjekke notifikationer fra Facebook under en samtale bliver næsten universelt betragtet som uhøfligt. Men vi gør det alle. Sluk telefonen næste gang du skal mødes med nogen, så vil du være mere fokuseret på, hvad der sker i det virkelige liv, end i den virtuelle verden. Det kan endda være, at du stadig har strøm tilbage på mobilen, inden du når hjem.

5. Du undgår stress.

At tjekke mails i sengen er en af de absolut værste ting, du kan gøre, hvis du vil undgå stress. At være offline sikrer, at du kan komme væk fra det hele og få genopladet batterierne.

6. Du opnår bedre søvn.

Når du bruger al din tid på skærmkiggeri overanstrenger du ikke kun dine øjne, det forhindrer dig også i at få en god nats søvn. Så lad være med at tage din smartphone eller tablet med i seng. Når de ikke er i nærheden, vil du ikke blive fristet til at arbejde eller opleve FOMO – således kan du sove bedre.

7. Du genopdager naturen

At være konstant tilgængelig begrænser dig i dine aktiviteter. Det er godt for dig at være udendørs – men hvis du er bundet af din elektronik, vil du aldrig udnytte naturen. Hvad vil der egentlig ske, hvis du løber tør for strøm midt ude i naturen? Du vil jo nok overleve alligevel, ikke?!

8. Du bliver mere produktiv.

Det ser godt ud at arbejde over. Men mængden af arbejde, du får udrettet, falder faktisk, når der bruges mere tid på arbejdet. Hvis du går offline, betyder det, at du tvinger dig selv til at tage en hårdt tiltrængt pause.

Læs også