kvinde på mark breder armene ud
Selvudvikling

Line Munk: Jeg har ladet min mave genvinde pusten - bogstaveligt talt

16. juli 2018
af Line Thirsholm Munk
Foto: Panthermedia og privat.
De seneste måneder har jeg trænet min mave til sommerens komme. Dog er det denne gang sket uden at have aset og maset min mave i de rigtige folder i det lokale fitnesscenter. Nej, i stedet har jeg ladet min mave genvinde pusten. Bogstaveligt talt, skriver Line Thirsmark Munk.

Sommeren er over os. Dette år har velsignet os med et sjældent set sommervejr, som inviterer alle kroppe til at afsløre sig selv en smule mere end normalt. Jeg vil her slå et slag for at slippe det snærende tag i de kære maver med fysisk og psykisk velvære til følge. Hvorfor suge maven ind, når den med et simpelt suk kan strutte af glæde?

 

En ny form for velvære

De seneste måneder har jeg trænet min mave til sommerens komme. Dog er det denne gang sket uden at have aset og maset min mave i de rigtige folder i det lokale fitnesscenter. Nej, i stedet har jeg ladet min mave genvinde pusten. Bogstaveligt talt. I starten føltes det at slippe kontrollen og (forsøge at) trække vejret helt ned i maven mere angstprovokerende end tanken om at lave en håndbremse-vending med over 50 km/t i min svigerfars dyre automobil. Men efterhånden som de værste angstsymptomer har langt sig og jeg stædigt har ladet bugen hænge og gjort det, den gør bedst – nemlig at fylde og være blød – har jeg oplevet en ny form for velvære.

Vi kan alle genkalde os grufulde billeder og historier om hensvundne tiders kvindeliv med korsettet. Heldigvis findes langt de fleste kroppe i dag uden det fysiske korset – med undtagelsen for de, der røg med på Spanx-bølgen (som jeg selv gjorde i starten af dette årti). Mange kvinder – og mænd – har aldrig rigtig sluppet korsettet. Det følger nu mange af os usynligt som en form for et overfladisk vejrtrækningsritual, der er fanget i brystkassen. 

LÆS OGSÅ: Brev fra en stressramt førtidspensionist: Jeg HAR værdi - også selvom jeg bare er her

Lad din mave få et tiltrængt pusterum

Jeg siger ikke, at et stramt og trænet maveskind ikke kan være sundt. Bevares. Måske er du heldig at kunne krumme dig forover og feje krummerne fra din vaffelis af strandtæppet uden at gøre Michelin-manden misundelig, men din mave må på ét eller andet tidspunkt tage form efter en badebold, hvis du giver maven lov til at slappe af og nyde sommeren. Lad den til en forandring bule ud, hænge og være blød og vælde over af alle livets herligheder. Lad din mave få et tiltrængt pusterum, afspænde og fordøje mad såvel som indtryk. Og hvis du netop nu tænker, at din mave altid har fået plads og omsorg, så skal du mødes med respekt og et uendeligt antal af vaffelis som tak for at gøre det lettere for alle os andre at slippe maveskindet fri.

LÆS OGSÅ: Fra en læser: "Kræften har ramt mig med en meteors kraft"

Med dette sagt hermed en ydmyg opfordring eller snarere sagt udfordring; knap piratbuksen/slå-om-kjolen op og tillad dig selv at trække vejret dybt ind og ned i maven. Giv slip med et stort ahhhhhhh. Nu er det sommer!

 

Line Thirsmark Munk er 26 år, bosiddende på Vesterbro i København, og har en bachelor i samfundsfag og psykologi. 

 

 

Læs også