https://imgix.femina.dk/media/article/sd_ny_lene_siel.jpg
Selvudvikling

Lene Siel om sin skilsmisse: Nu begynder et nyt kapitel

17. juli 2017
Af Sofie Nymand
For halvandet år siden valgte Lene Siel og hendes mand at gå fra hinanden. For Lene betød det, at hun skulle bryde med tilværelse og skabe en ny. I denne uges SØNDAG fortæller hun om det hårdeste, hun har oplevet – at være midt i en skilsmisse.

– Nogle gange kan jeg slet ikke få vejret, og andre gange er jeg super fortrøstningsfuld og tænker, at alt nok skal blive godt, fortæller Lene Siel til Ugebladet SØNDAG og sætter dermed ord på, hvordan det er at gå igennem en skilsmisse.

Hårdt men nødvendigt

For halvandet år siden besluttede hun og hendes mand, der også er far til hendes tre døtre, at gå fra hinanden. Og det blev starten på en ny tilværelse for Lene. Hun brød med tosomhedens tryghed og dagligdagen i deres fælles hus og flyttede ind i en lille lejlighed.

– Det at blive skilt er det hårdeste, jeg har oplevet. Det er mange år, vi har været gift, og vi har tre børn, som vi på en måde skal få samlet op på igen. Det fylder utrolig meget og er en kæmpe livsomvæltning. Men det kunne ikke være anderledes.

Ligesom Lene Siel er Cecilie Beck gennemgået en skilsmisse: Man tror, verden går under.

Nervepirrende og spændende

Skilsmissen er endnu ikke afsluttet, og Lene, 48, er stadig i gang med at forme, hvordan livet skal se ud herfra. For mens hun er angst over nu at skulle stå på egne ben efter 21 år med sin mand, musikeren Elo Lindhardsen, så føler hun også en vis frihed og en vis følelse af, at det nok skal gå.

– Det er et nyt kapitel i mit liv, som jeg begynder nu. Det er spændende, nervepirrende og helt fantastisk. Men det er vigtigt, at jeg ikke forhaster mig, og i stedet tager en dyb indånding og ser tiden an.

Pernille Højmark: Jeg er ven med mine eksmænd

Tog styringen

Noget, som går igen i Lenes liv, er, at hun har været god til at fritage sig selv for at tage sine egne valg. Noget som hun gennem årene har skulle lære, og som hun bestemt mærker nu.

– Jeg har valgt nogle meget styrende mænd, og det er bestemt ikke fordi, at jeg vil sidde og bebrejde dem – tvært­imod. Det har simpelthen bare været nemmere at lade dem tage sty­ringen, end jeg selv har skullet tage ansvar. Lige, når man står i det, føles det meget godt og meget nemt at lade an­dre tage svære beslutninger for en, men i det lange løb er det utroligt usundt

Psykologens tips til at komme gennem skilsmissen

Med alder følger erfaring

Lene lægger ikke skjul på, at den situation, hun står i nu, er helt fremmed for hende. For som hun selv siger, er det at blive skilt en svær beslutning at tage – men desværre tit en nødvendighed. De valg Lene har taget i livet, bruger hun megen tid og energi på at reflektere over. Men hun kommer altid frem til, at rigtige og forkerte valg følger med, når livet leves.

– Det kan godt være, jeg på flere tidspunkter i mit liv skulle have valgt anderledes. Men de valg, om de så har været gode eller dårlige, har formet mit liv. Og ærligt talt, så er det jo ikke et liv uden bump på vejen – alt andet vil da være utænkeligt, siger hun med et smil.
– Og så er man jo så heldig, at der med alderen følger erfaring og ikke mindst en ro, som gør, at livet måske ikke kommer nem­mere til en, men at man netop har nemmere ved at komme over de små bump på vejen.

Læs også