Tv-værten Cecilie Beck er i dag gift med kollegaen Rasmus Tantholdt
Selvudvikling

Cecilie Beck om sin skilsmisse: Man tror, at verden går under

26. marts 2016
Af Dorte Hygum Sørensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Heidi Maxmiling.
Da Cecilie Beck var 12 år, blev hendes mor og stedfar skilt. En skilsmisse, som tog hårdt på den unge pige, og som hun i dag omtaler som sin første store sorg. For nogle år siden blev Cecilie Beck selv skilt fra sin mand og faren til sine to børn. I denne uges SØNDAG fortæller hun, at det var en drøm, der bristede.

Cecilie Beck gik for nogle år siden igennem en skilsmisse, der var både hård og nødvendig. Børnenes far og hun mødte hinanden, mens hun gik på journalisthøjskolen. Astrid blev født, da Cecilie Beck var nyuddannet. Nogle år senere kom Frida til. Cecilie Beck og hendes eksmand havde nogle fantastiske år sammen. Men der kom et punkt, hvor de ikke længere fungerede som kærester:

– I og med at jeg selv har oplevet to skilsmisser som barn, var det jo en drøm, der bristede for mig. Jeg havde altid været utrolig bevidst om, at jeg meget gerne ville undgå at blive skilt. At jeg gerne ville skåne mine børn for det. Og så føles det jo som et kæmpe nederlag, når det sker. Man tror, at verden går under, og det tager så lang tid. Men man kommer ud på den anden side. I dag er både jeg og børnenes far fuldstændig klar over, at det var det rigtige.

Jette torp: Jeg ville skilles, men blev det ikke

Et løb i hjemmesko

Længe efter skilsmissen syntes hun dog, at det var helt forfærdelig hårdt at have taget den beslutning:

– Ti måneder efter skilsmissen, drømte jeg, at jeg skulle løbe et løb. Det var så hårdt, og jeg var så træt, og da jeg endelig nåede i mål, var min mor der. Jeg så på hende og sagde: »Jaaa! Jeg gjorde det!« Men hun svarede: »Nej, du er kun halvvejs. Du skal løbe en runde mere.« Så kiggede jeg ned på mine fødder og opdagede, at jeg havde hjemmesko på. Jeg tænkte: »Neeej! Jeg er kun halvvejs. Og jeg har ikke engang det rigtige udstyr!« Sådan er det, når man er igennem en skilsmisse. Man tænker ved sig selv, at nu må det da snart holde op med at være hårdt. Men det er en lang proces, og der er ikke nogen smutveje. Og anden runde er sgu med hjemmesko på, hvis det er det, man har fået med sig.

Også skuespilleren Anne-Sofie Espersen lever i dag et liv med børn og bonusbørn i en sammenbragt familie. Læs hendes historie her!

Familie på ny

Cecilie Beck har oplevet, at hun godt igen kunne få alle de familiefølelser, hun havde i begyndelsen af sit første ægteskab:

– I lang tid troede jeg, at jeg aldrig ville kunne få de følelser igen. En dag et halvt års tid efter min skilsmisse kørte Rasmus og jeg forbi en McDonald’s, hvor folk sad udenfor. Voksne og børn ved de der familieborde, de har. Jeg kan huske, at jeg skjulte ansigtet i hænderne og sagde: »Jeg vil ikke se på det!« Jeg forestillede mig, at der udelukkende sad lykkelige kernefamilier på den McDonald’s. »Altså, halvdelen af dem, der sidder der, de er jo skilt,« sagde Rasmus. Det havde jeg slet ikke tænkt på.

Cecilie Beck: Derfor har jeg ikke fået børn med Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt og Cecilie Beck flyttede sammen, og efterhånden oplevede hun, at man godt endnu en gang kan etablere stærke familiebånd:

– Og jeg fandt ud af, at det kan være lige så godt og rart som første gang, selv om man ikke er biologisk knyttet sammen. Det har været ret fantastisk, synes jeg. Jeg er rigtig glad for, at vi har så mange fine familieoplevelser. Og for at jeg har fået en søn, jeg ellers ikke havde.

GALLERI: Cecilie Beck

Læs også