Pernille Højmark på en havebænk med udsigt til vandet
Selvudvikling

Pernille Højmark: Jeg er ven med mine eksmænd

3. juli 2017
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg
Pernille Højmark skød sommeren i gang med at udsende nummeret "Simpelthen fantastisk". Efter mange år som frontfigur i "Sweethearts" går den 57-årige skuespiller solo og har et album på vej til efteråret. Også privat er hun solo. Men eks-kæresterne er stadig i hendes liv.

Pernille Højmark siger det så fint:

- I mit hoved giver det bare bedst mening, at dem, man har elsket, bliver i ens liv.'

Hun siger det, mens hun sidder dér i havestolen helt derude, hvor hendes sommerhusgrund næsten falder i ét med havet, og udsigten får blikket til at strække sig udefter.

- For mig ville det være fuldkommen latterligt, fortsætter hun, - hvis mennesker, jeg har elsket, pludselig ikke skulle være tilstede i mit liv, bare fordi vi ikke længere kan finde ud af at være mand og kone!

Læs også: Pernille Højmark om barndomsdrømme og Pippi

Pernille Højmark som solo til efteråret

Den 57-årige skuespiller har ellers skudt sommeren i gang med at gå i solo, sådan rent kunstnerisk.

Efter at have været frontfigur i partybandet "Sweethearts" i over 25 år er det på tide, synes hun, at prøve sig selv af som sanger og sangskriver. Derfor lagde hun allerede for nogle måneder siden nummet "Simpelthen fantastisk" ud på Spotify som en smagsprøve på, hvad der kommer mere af til efteråret, hvor hun udsender albummet "Pernille Solo".

Linse Kessler: I vores familie er fædre nogen, der ikke er der

Mindre bange for alderspolitiet

At hun skulle blive 57, før hun tager det spring, og at hun så tager det nu, om dét siger hun:

- Jeg er godt klar over, at det er latterligt optimistisk at tro, at jeg kan ”bryde igennem” med min musik. Alene dét at gøre sig håb om at få lov at blive spillet nogen steder på de store radiokanaler, når man har min alder, er latterligt optimistisk. Men det skal altså ikke forhindre mig i at lave musik. For der sker nemlig også det med alderen, at man bliver mindre og mindre angst for alderspolitiet – og for et hvilket som helst politi, der findes derude!

Tre kendte kvinders bedste råd om kærlighed

Opbakning fra ekserne

Faktisk var det hendes eksmand, Kim, som hun også stadig spiller sammen med i "Sweethearts", der gav hende et puf og sagde: ”Kom nu i gang med at få skrevet de sange. Du kan jo godt!”
Og da hun holdt releasefest for sin første solo-single "Simpelthen fantastisk" i forsommeren var hendes tre eksmænd da også med til at fejre hende.

– Jeg plejer at sige, at der overordnet har været tre mænd i mit liv, ”de tre store”. Og jeg tror godt, jeg kan tillade mig at sige, at jeg har det forbilledligt godt med mine ekser.

- Måske er det fordi, jeg altid har været vant til at lave ”alternativ familie”. Jeg havde ikke andre end min søster, da jeg blev 21. (Både hendes far og mor døde tidligt, red.) I mit liv er det blevet nogle få rigtigt gode venner, der er trådt ind og er blevet familie. Og det samme gælder mine ekser.

Citater om kærlighed

Bagom "Simpelthen fantastisk"

Nummeret "Simpelthen fantastisk", som Pernille har skrevet teksten til, er inspireret af en stor forelskelse, hun havde sidste år. Kærligheden holdt dog ikke, og for tiden er hun solo også rent privat. Men som hun siger:

- Den store forelskelse kom der, om ikke andet, en fantastisk sang ud af, som jeg er stolt af og glad for, og man kan godt høre, at jeg har rejst en del i latinamerika, for der masser af rytmik og latino i den.

Det går over igen...

- Men jeg har også skrevet en sang, der hedder ”Hold ud”, fortsætter hun, - og det er et anderledes stille nummer, en slags trøstesang, der handler om, at når man ligger dér og bider i dynen og ikke tør gå udenfor en dør og er ulykkelig, skal man bare vide, at der er andre, der også har haft det sådan, og det handler om at holde ud, for det går over igen.

- Det er i virkeligheden også det, jeg har lært af livet: At det går over. Man kommer ud på den anden side. Nemt er det fandeme ikke. Men hvem har også sagt, at det skulle være det?!

Læs også